Social

# redeschidere scoli #scoli #germania

Germania va redeschide scolile incepand cu 4 mai

Germania a anuntat redeschiderea treptata a scolilot incepand cu data de 4 mai, desi in acest moment este cea de-a patra tara europeana cea mai afectata de epidemia de coronavirus. 

Noile masuri anuntate de Germania vor fi implementate treptat. Scolile si magazinele mici vor fi primele redeschise, insa oamenii vor trebui sa respecte in continuare regulile de distantare sociala si igiena stricta. Prioritate vor avea elevii care trebuie sa dea echivalentul german al Bacalaureatului si elevii din ultimul an al scolilor primare.

In Cehia, alta tara unde au fost anuntate masuri de relaxare zilele trecute, scolile se vor deschide in principal doar pentru elevii care au de sustinut examene si evaluari. 

Germania a inregistrat peste 130.000 de cazuri pâna in prezent, dar numarul deceselor este de circa 3.800 – mult mai mic decât alte tari europene cu un numar foarte mare cazuri, chiar mai mic decât in tari cu mai putine persoane confirmate cu noul coronavirus, precum Marea Britanie sau Belgia.

Cehia, una dintre tarile care au actionat cel mai rapid si cu restrictii dure in fata pandemiei, a anuntat la rândul ei un plan de reluare treptara a activitatilor economice, incepând de saptamâna viitoare, potrivit Reuters. Acolo, pe lânga producatorii auto, prioritate vor avea magazinele mici, urmate de cele mai mari, continuând cu berarii, restaurante si malluri – acestea din urma in luna iunie. scolile, insa, vor ramâne inchise pentru majoritatea elevilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea