Social

Germania si-a facut sortii la CM 2006

Cum era de asteptat, tara organizatoare va beneficia de cea mai usoara grupa la Cupa Mondiala din 2006. Sistemul ales de FIFA a complicat traseul pentru echipele sud-americane, Argentina si Brazilia avind cele mai echilibrate serii.

Tragerea la sorti pentru Cupa Mondiala din Germania, la care au asistat aproximativ 4.000 de invitati, nu a oferit mari surprize. Tara organizatoare se poate considera calificata in optimi, in timp ce sud-americanii au parte de cele mai grele grupe, din cauza sistemului folosit de FIFA, care nu a dorit mai mult de doua reprezentante ale Europei in aceeasi serie. Transmisia in Iran a fost cenzurata, deoarece s-a considerat ca rochia prezentatoarei era mult prea decoltata pentru morala musulmana.

Grupele puternice

Este o grupa interesanta. Argentina este o tara care iubeste fotbalul, va fi un adversar dificil. La fel si Coasta de Fildes , multi dintre internationali fiind deja cunoscuti, a declarat Marco van Basten, selectionerul Olandei, care a precizat insa ca are ca obiectiv titlul mondial . De cealalta parte, secundul Argentinei, Hugo Tocalli, a precizat: Nu trebuie sa dramatizam. Discutiile au fost la fel de politicoase si intre reprezentantii nationalelor din Grupa F. Soarta a decis. Va trebui sa fim precauti. Sint echipe experimentate in grupa, a declarat selectionerul Braziliei, Carlos Alberto Parreira, in timp ce Guus Hiddink, care a calificat Australia prin telefon, a afirmat: Aceasta este tragerea la sorti cea mai nefavorabila pe care am fi putut sa o avem.

Germania ride

Printre cei mai bucurosi oameni dupa tragerea la sorti s-a numarat Jurgen Klinsmann , selectionerul Germaniei, tara care va juca meciul de deschidere contra reprezentativei statului Costa Rica (9 iunie): Sintem foarte multumiti, bineinteles ca putea fi mai rau. Consideram ca este o grupa din care te poti califica. Am un presentiment placut. Nici presa germana nu si-a ascuns bucuria dupa tragerea la sorti de la Leipzig. Klinsi, norocosule!, a titrat cotidianul Bild, completat de Berliner Zeitung: Un joc facil pentru Germania. Pe de alta parte, cel mai interesant duel se anunta a fi cel dintre Anglia, echipa condusa de Sven Goran Eriksson, si Suedia.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea