Social

Germania, calificata in finala Euro 2008

Echipa nationala a Germaniei este prima finalista a Campionatului European, dupa ce miercuri seara a castigat cu 3-2 semifinala cu Turcia, printr-un gol marcat in minutul 90 de Lahm.

GERMANIA - TURCIA 3-2 (Schweinsteiger 26, Klose 79, Lahm 90/Ugur Boral 22, Semih Senturk 86)

Germania: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Hitzlsperger, Rolfes (Frings 46) - Schweinsteiger, Ballack , Podolski - Klose (Jansen 90+2). Selectioner: Joachim Low.

Turcia: Rustu Recber - Sabri Sarioglu, Mehmet Topal, Gokhan Zan, Hakan Balta - Aurelio - Kazim Kazim (Metim 90+2), Hamit Altintop, Ayhan Akman (Erdinc 81), Ugul Boral (Karadeniz 84) - Semih Senturk. Selectioner: Fatih Terim .

Cartonas galben : Semih 53

Arbitri: Massimo Busacca - Matthias Arnet, Stephane Cuhat (toti Elvetia)

Stadion: St. Jakob-Park (Basel); Spectatori: 40.000

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 22: Defensiva Germaniei este luata sub surprindere, iar mingea trimisa de Kazim Kazim loveste bara, dupa care balonul a ajuns la Ugur Boral, care a reusit sa-l trimita in poarta, Lehmann nereusind sa opreasca mingea inainte de linia portii. Boral a marcat primul sau gol la nationala Turciei.

1-1, min. 26: Bastian Schweinsteiger a egalat la primul sut trimis de germani pe poarta adversa, dupa o centrare a lui Podolski.

1-2, min. 79: Klose a marcat cu o lovitura de cap dupa o iesire gresita a lui Rustu.

2-2, min. 86: Semih Senturk a egalat printr-o reluare de langa Lehmann.

3-2: min. 90: Lahm reuseste o combinatie cu Hitzlsperger, dupa care a marcat golul calificarii in finala cu un sut din opt metri.

La finalul primelor 45 de minute, statistica arata ca Turcia a avut 15 suturi pe si spre poarta, in timp ce Germania doar 3 suturi.

Dupa intonarea celor doua imnuri, capitanii celor doua echipe, Michael Ballack si Rustu Recber, au citit un mesaj impotriva rasismului din fotbal: "Eu si colegii mei de echipa vrem sa demonstram ca suntem impotriva tuturor formelor de rasism. Am vazut in ultimele trei saptamani cum fotbalul poate aduce oamenii impreuna pentru a se bucura de o pasiune comuna, indiferent de religie, nationalitate sau culoarea pielii. Va rugam sa fiti alaturi de noi in lupta contra rasismului".

Cealalta semifinala a Campionatului European va avea loc astazi, de la ora 21:45, intre Rusia si Spania, si va fi consusa de o brigada din Belgia, cu Frank de Bleeckere la centru.

Finala EURO 2008 este programata duminica, 29 iunie, la ora 21:45, pe stadionul Ernst Happel din Viena.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea