Social

#ger polar # ninsori bucuresti #prognoza meteo #vremea

Ger polar in Romania! Temperaturi de -18 grade!

Week-endul vine cu temperaturi de iarna, care se vor mentine pana la 1 Martie, dupa cum arata prognoza meteorologilor!

In acest sfarsit de saptamana se vor inregistra temperaturi intre -13 si – 18 grade Celsius in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei, iar in Capitala de -3 grade!

„Pe parcursul noptilor, daca la inceput in partea de nord a Moldovei si in estul Transilvaniei vom vorbi de ger, de lunea viitoare vom vorbi de ger in special in jumatatea de nord a tarii, apoi in zilele imediat urmatoare gerul se instaleaza si in restul zonelor”, conform meteorologului Oana Catrina.

In afara de temperaturi scazute, la sfarsitul saptamanii revin ninsorile in cea mai mare parte a tarii.

„Joi vor fi precipatii mixte in partea de sud, sud-est pe parcursul zilei, apoi vor predomina ninsorile. Insa de sambata vorbim de precipitatii doar sub forma de ninsoare in majoritatea regiunilor, ninsori ce vor continua si pe parcursul zilei de duminica. Sub aspect termic, incepand cu ziua de sambata o masa de aer rece dinspre latitudini nordice va cobori si va patrunde si in tara noastra, determinand astfel scaderea valorilor de temperatura. Aceasta scadere va fi mai accentuata pe parcursul noptii de sambata spre duminica, in partea de nord al Moldovei si in estul Transilvaniei, unde asteptam temperaturi minime de -13 grade Celsius. Scaderea va continua si duminica, iar in noaptea de duminica spre luni asteptam valori de pana la -18 grade in estul Transilvaniei”, a mai declara meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Oana Catrina, citata de libertatea.ro.

In Bucuresti, de joi, va incepe lapovita si va fi vant, iar in la sfarsitul acestei saptamani va ninge.

„Sambata vor fi 1-2 grade in orele amiezii, iar duminica, in orele amiezii vor fi -4, chiar -3 grade. Deci de duminica vreme devine deosebit de rece si in Capitala, asta desi in mod normal in aceasta perioada a anului ar trebui sa se inregistreze in Bucuresti cam 6-7 grade. Aceasta vreme deosebit de rece va persista si saptamana viitoare, cand dimineata si noaptea foarte probabil va fi ger, in special a periferia orasului”, a completat meteorologul.

Potrivit ANM, in intervalul 26 februarie – 1 martie vremea va fi deosebit de rece, diminetile si noptile vor fi geroase si va ninge temporat in majoritatea regiunilor tarii. In ceea ce priveste prognoza meteo perioada februarie – aprilie 2018, meteorologii au anuntat ca vom avea parte de vreme anormala pentru aceasta perioada.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro

Sursa foto: alconox.com 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea