Social

Georgia cere o reuniune extraordinara a Consiliului de Securitate al ONU

Georgia a cerut astazi o reuniune extraordinara a Consiliului de Securitate al ONU, dupa decizia Rusiei de a stabili legaturi mai stranse cu regiunile separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud , a anuntat Ministerul georgian de Externe.

"Am cerut convocarea unei sedinte extraordinare a Consiliului de Securitate", a declarat ministrul de externe, David Bakradze. Georgia a cerut anterior comunitatii internationale sa intervina pentru a impiedica "anexarea" regiunilor separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud de catre Rusia.

"Rusia a facut un nou pas extrem de periculos catre anexarea de facto a unor parti integrante din teritoriul Georgiei recunoscut de comunitatea internationala ", a spus Ministerul georgian de Externe. El face apel la ONU, OSCE, NATO, CSI si "la intreaga comunitate internationala", cerand "sa se faca tot posibilul pentru stoparea acestui proces de incalcare a integritatii statului georgian, lansat de Rusia".

Comunicatul ministerului denunta si o tentativa a Rusiei "de a impiedica apropierea Georgiei de NATO, ferm sustinuta de majoritatea georgienilor".

Anuntul Rusiei privitor la decizia de a strange legaturile cu Abhazia si Osetia de Sud a provocat ingrijorare in Occident si indignare la Tbilisi. Vladimir Putin a ordonat guvernului sa "coopereze cu autoritatile de facto din Abhazia si Osetia de Sud", mai ales in domeniul economic.

Cele doua regiuni si-au proclamat unilateral independenta dupa caderea URSS si au aparat-o in conflicte militare cu fortele georgiene. Comunitatea internationala nu recunoaste independenta acestor regiuni.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea