Social

Georgia Bacovia, tradus in spaniola si publicat in Spania

Institutul Cultural Roman Madrid prezinta Colectia DelEste, a Editurii Baile del Sol din Tenerife . Trei autori de genuri si din generatii diferite, care apartin galeriei celor mai reprezentativi scriitori din Romania si Croatia: poetul simbolist roman George Bacovia (1881-1957) - 40 Poemas (40 de Poeme), povestitorul croat Roman Simic - De que nos enamoramos si poeta cu tata croat si mama galiciana Deborah Vukusic - Guerra de identidad.

Lansarea colectiei: luni, 9 iunie 2008, la 19:30, in sala de conferinte a Institutului Cervantes din Madrid. Participa: Prof. Dr. Dan Munteanu - director al colectiei DelEste si traducator al operei lui Bacovia, Diana Cofsinski - director adjunct ICR Madrid, si autorii croati Roman Simic si Deborah Vukusic.

George Bacovia (1881-1957) "este, in opinia noastra, cel mai interesant poet simbolist al litaraturii romane (in traditia simbolismului sumbru baudelairian), care canta ploaia ce se infiltreaza, rece, monotona, mediul provincial si monotonia sa , uratenia funebra, tristetea toamnei, anotimp al mortii si al putrefactiei" - Dan Munteanu Colan.

Antologia de fata include cele mai reprezentative din creatia lui George Bacovia, incepand cu primul volum, din 1916, Plumb, pana la poezii publicate in reviste sau postum.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea