Social

#tortura #acuzatii #george w. bush

George W. Bush ar putea fi dat in judecata pentru tortura

Fostul presedinte american George W. Bush ar putea fi dat in judecata de o serie de organizatii care apara drepturile omului, fostul lider de la Casa Alba fiind acuzat ca este responsabil de tortura .

Organizatia Mondiala impotriva Torturii (OMCT) sustine ca in cel putin doua ocazii sunt referiri explicite la autorizatia data pentru a recurge la “water boarding” (simularea inecului). Totodata, oficialii OMCT subliniaza ca acest timp de interogratoriu "este recunoscut in majoritatea tarilor din lume ca o forma de tortura".

Acelasi ONG sustine ca exista mai multe dovezi, intre care si autobiografia lui George W. Bush, care demonstreaza o "politica de recurgere la tortura si la rele tratamente sub administratia Bush ”.

Organizatia i-a trimis un mesaj presedintei elevetine Micheline Calmy-Rey, prin care ii solicita inceperea unei anchete penale impotriva fostului lider american pentru incalcarea Conventiei Natiunilor Unite impotriva torturii.

George W. Bush si-a anulat duminica participarea la un dineu de gala din Geneva, unde trebuia sa sustina un discurs, temandu-se de o posibila actiune legala pe tema acuzatiilor de tortura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea