Social

George W. Bush a ajuns la Bucuresti

Presedintele Statelor Unite, George W. Bush , a aterizat la Bucuresti, ieri seara, in jurul orei 18.15, insotit de sotia sa, Laura.

Presedintele Statelor Unite, George W. Bush, a fost intampinat pe Aeroportul "Henri Coanda", de ministrul roman al Apararii, Teodor Melescanu, de consilierul prezidential pe probleme de securitate nationala, Mihai Stanisoara , si de ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman .

Seful statului american isi petrece noaptea la Hotelul Marriott, iar maine va merge la Neptun, unde se va intalni cu presedintele Traian Basescu. Presedintele Bush sta intr-un apartament prezidential. Hotelul, dar si imprejurimile sunt foarte bine pazite de agentii serviciilor secrete romane si americane.

George W. Bush vine in Romania, dupa o vizita in Ucraina unde s-a intalnit cu presedintele Viktor Iuscenko.

Presedintele Statelor Unite va avea la Bucuresti un mesaj de sustinere a aderarii Ucrainei si Georgiei la NATO. Declaratia a fost facuta astazi de liderul de la Casa Alba, intr-o conferinta de presa sustinuta la Kiev, alaturi de presedintele ucrainean Victor Iuscenko . Afirmatiile sunt cu atat mai importante cu cat vin cu doar o zi inainte de Summit-ul NATO de la Bucuresti.

Vineri, George W. Bush va vizita Croatia in conditiile in care Occidentul incearca sa consolideze prezenta NATO in Balcani in jurul Serbiei, dupa declararea independentei Kosovo.

George W. Bush va sta aproape doua zile la Zagreb, dupa vizita din Ucraina si Summit-ul NATO din Bucuresti, la care probabil Zagrebul va primi invitatia de aderare la NATO alaturi poate de alte doua state balcanice, Macedonia si Albania.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea