Social

George Bush se pregateste sa reduca misiunea militarilor in Irak

Americanii cad din nou victima armelor irakienilor. Ieri, la Bagdad, au avut loc doua atacuri care s-au soldat cu moartea a trei soldati americani si ranirea altor 31 de persoane. In acest timp presedintele american , George W. Bush se pregateste sa anunte reducerea duratei misiunii militarilor americani din Irak cu 3 luni.

Oficialii militari americani cred ca in atacuri irakienii au folosit rachete sau mortiere, armele cele mai folosite in atentatele din Irak. Conform partii americane unul dintre atacuri a avut loc in Zona Verde, unde se afla si ambasada Statelor Unite, si s-a soldat cu moartea a doi soldati si ranirea altor 17. Cel de-al doilea atac, asupra unei baze americane intr-o alta zona a capitalei Irakului, s-a soldat cu moartea unui soldat american , alti 14 fiind raniti.

In acest timp, presedintele George W. Bush se pregateste sa anunte, in discursul de joi dimineata, pe care il va adresa poporului american, reducerea duratei misiunii militarilor americani din Irak de la 15 la 12 luni. Surse din administratia prezidentiala si cea a Congresului spun ca presedintele american intentioneaza sa reduca durata misiunii militarilor americani la 12 luni, de la 15 cat este in prezent.

Discursul ar urma sa aiba loc la doar doua zile dupa audierea generalului David Petraeus, comandantul suprem al trupelor americane in Irak, si a ambasadorului Statelor Unite in Irak, Ryan Crocker. Ambele audieri sunt programate pentru saptamana aceasta in cadrul lucrarilor Congresului american.

In urma cu o luna un bilant al armatei americane anunta ca pana acum in razboiul din Irak si-au pierdut viata peste 40 de mii de americani.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea