Social

Geoana & Vanghelie il debarca pe DIP

Grupul lui Dan Ioan Popescu va fi scos in intregime de la conducerea PSD Bucuresti . Geoana si-a dat acordul ca Vanghelie si oamenii sai sa inceapa debarcarea lui DIP si inlocuirea acestuia cu doctorul Sorin Oprescu.

Dupa cearta dintre Vanghelie si Dan Ioan Popescu, filiala PSD Bucuresti s-a divizat. Luptele pentru putere dintre sustinatorii lui DIP si cei ai lui Geoana s-au declansat joi, a doua zi dupa ce Geoana a avut o scurta intrevedere, in biroul sau din Kiseleff, cu Vanghelie si cu ceilalti cinci presedinti ai organizatiilor de sectoare.

Printre pucisti se afla si alti fosti oameni de incredere ai lui DIP: deputatul Aura Vasile, fostul primar al sectorului 4, Vasile Mihalache , si consilierii generali din primaria capitalei Doru Giugula, Ioan Enciu si Victor Stan.

Intelegerea cu Geoana prevede inlocuirea lui DIP cu Sorin Oprescu, sustin surse din anturajul presedintelui PSD. Acesta nu a comentat in nici un fel cele petrecute la PSD Bucuresti. Pozitia neoficiala a conducerii centrale a PSD este aceea ca excluderile sint la latitudinea organizatiilor de sector.

Razboi pe viata si pe moarte

Planul asupra caruia Geoana si-a dat acceptul a fost acela ca intii sa fie debarcati sustinatorii lui DIP, iar daca acesta se opune sa fie si el exclus din partid, sustin surse participante la discutie. Primul pas a fost deja facut joi seara, cind organizatiile sectoarelor 1 si 4 au aprobat excluderea din partid a vicepresedintilor PSD Bucuresti Vlad Dumitrescu si Codrin Stefanescu .

Cel de-al treilea vizat este purtatorul de cuvint al filialei, Octavian Petrovici care, deocamdata, nu a fost exclus. E foarte grav ceea ce se intimpla, a comentat Petrovici cele doua propuneri de excludere.

Scandalul va fi reluat luni, la intoarcerea in tara atit a lui DIP si a celor doi exclusi, cit si a lui Oprescu. Sustinatorii lui DIP proiecteaza o convocare a Biroului Executiv al PSD Bucuresti, unde spera sa respinga propunerile de excludere emise de organizatiile de sectoare. Daca vor reusi, pasul urmator va fi sa contraatace aripa lui Vanghelie.

Oamenii lui DIP ameninta ca vor scoate dosarele cu ilegalitatile comise de-a lungul timpului de catre pucisti.

Iorgovan propune revocarea lui Nastase

Senatorul Antonie Iorgovan a declarat joi seara, unui post TV, ca PSD va trebui sa propuna revocarea lui Adrian Nastase din functia de presedinte al Camerei daca se va ajunge la concluzia ca acesta cauzeaza probleme de imagine.

Totodata, si din aceleasi motive, Iorgovan, ca si Iliescu de altfel, i-a cerut lui Viorel Hrebenciuc sa faca un pas in spate. In plus, Iorgovan spune ca si Marian Oprisan ar trebui sa faca acelasi lucru.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea