Social

Geoana s-a straduit ieri sa fie cit mai proletar

Mircea Geoana s-a straduit ieri sa fie cit mai proletar. Mircea Geoana s-a deplasat cu metroul de la Piata Victoriei la Parcul Izvor. S-a pupat cu pensionarii, somerii si muncitorii, a mingiiat gravide pe burta si s-a pozat cu copii in brate. A mincat mici dintr-un lighean si a baut bere la pahar de plastic. Pentru un gram de popularitate, europeanul Geoana a dansat pe ritmurile populismului, dupa cum i-a cintat primarul sectorului cinci, Marian Vanghelie, organizatorul petrecerii de 1 Mai.

Uite-l pa ala, pa Evanghelie

Fum. Mult fum. Palatul Parlamentului era ieri, practic, ecranat de fumul gros emanant de zecile de gratare pe care sfiriiau, ca la o comanda de partid, foarte multi mici. PSD a organizat ziua de 1 Mai muncitoresc pentru citeva mii de oameni, in mare parte muncitori, pensionari. Foarte multi dintre ei erau de etnie rroma si pareau foarte fericiti sa-i faca poze, cu telefonul, lui Marian Vanghelie: Uite-l pa ala, pa Evanghelie.

Adevaratul lider al sarbatorii proletare de ieri, organizata de PSD in Parcul Izvor, a fost primarul sectorului 5. Care, pina la aparitia tirzie in parc a sefului oficial al partidului, Mircea Geoana, a captat toata atentia multimii. Imbracat in traditionalul tricou rosu cu insemnele partidului si cu un sacou maroniu, Vanghelie, umar la umar cu presedintele interimar al PSD Bucuresti, senatorul Sorin Oprescu, nu a ratat nici o clipa pentru a face campanie electorala fatisa.

Dadea mina si se pupa cu sute de oameni si ii indemna sa voteze daca vor fi anticipate, cu PSD, nu uitati, cu noi. Pentru intarirea memoriei, organizatorii PSD au imprastiat zeci de mii de fluturasi electorali in care desfiintau politica energetica a guvernarii portocalii.

Am dat pe sapca de partid 100.000 de lei

Mircea Geoana a aparut la ora 15.00, cu o ora intirziere fata de program, si dupa ce, in parc, Oprescu si Vanghelie se plictisisera deja asteptindu-l. Liderii PSD Bucuresti au sosit la petrecerea cimpeneasca cu masinile proprii. Geoana, proletar, a impus conducerii centrale a PSD, adunata de la orele prinzului in Kiseleff, sa se indrepte spre Parcul Izvor cu metroul.

Mircea, toata lumea stie ca avem masini. De ce sa mergem cu metroul?, a fost curios Miron Mitrea, inca suferind dupa o viroza pulmonara. Geoana a fost de neinduplecat. Asa ca ne-am dus pe jos pina la metroul din Victoriei, am schimbat la Unirii si am ajuns, transpirati, in sfirsit, aici, a relatat Mitrea periplul subteran.

Aventura la care au mai participat Alin Teodorescu (cu tricoul rosu peste camasa), Titus Corlatean si alte personaje din partid. Toti, cu sapcutele rosii aferente pe cap. Am dat pe ea, in dimineata asta, 100.000 de lei, a demascat senatorul George Maior culisele vestimentatiei de partid.

Gravidele, target electoral

Geoana, urmat indeaproape de Vanghelie, s-a repezit in multime. A luat masa cu masa: Pofta buna, oameni buni!. S-a lipit de o femeie gravida si, incercind sa fie social-democrat, a mingiiat-o insistent pe burta.

A renuntat la geaca de cind a intrat in parc, pentru a i se vedea tricoul rosu cu sigla de partid. I s-a facut frig. Si s-a apropiat de zona gratarelor. A filat, cu ajutorul lui Vanghelie, o masa mai mare de plastic si si-a indemnat colegii sa manince, cot la cot cu restul populatiei sarace prezente in parc, mici si bere. Erau asezati ca la Cina cea de Taina, cu Mircea Geoana in centru.

De-a dreapta si de-a stinga: Vanghelie, Mitrea, Oprescu si, in margine, cu multe pixuri si brichete electorale in mina, Alin Teodorescu, fostul cancelar al premierului Nastase. Ion Iliescu si Adrian Nastase nu au venit ieri. Iliescu, desi invitat, a invocat o criza de spondiloza cu toate ca a participat la Bucov la o serbare cimpeneasca. Nastase nu a invocat nimic, pentru ca nu a fost invitat. A trecut vremea lui Nastase, acum sint Vanghelie si Geoana, comentau ieri mincatorii de mici din Parcul Izvor.

E misto! E super-belea!

Lumea parea multumita: E misto! E distractie! E super-belea!, exclama un tinar rrom. Era fericit. Mincase opt mici si bause doua beri.

Mincarea, aparent, a fost de pomana. Organizatorii, liderii PSD, au impartit cu citeva zile in avans in intreprinderile din Capitala mii de tichete de masa gratuite cu care se puteau procura de la bucatari 4 Mici + 1 Bere. Sase corturi apartinind filialelor de sector ale PSD virau, pe liste, celor prezenti, alte tichete. Imbulzeala mare, tichete putine.

O minoritara nervoasa s-a repezit la deputatul PSD Aura Vasile: Cite bonuri ai dat la rude? Aaaaa?! Cite? Zii, cite?. Tichetele au fost mult mai putine decit fluturasii electorali.
Vanghelie a facut rost de 100.000 de mici

Peste 100.000 de mici. Atit a comandat ieri PSD in Parcul Izvor pentru a-si hrani electoratul de 1 Mai.

24 de gratare mari. Aproape 1.000 de mese si scaune de plastic. O scena unde au cintat 21 de formatii muzicale. Zeci de dozatoare pentru bere. Lazi frigorifice cu multe racoritoare. Mii si mii de pungi cu seminte, scoase la vinzare pe mese pliante, alaturi de halvita si trompete de plastic. O atmosfera de bilci. Fiecarui gratar i-au fost alocati circa 4.000 de mici, adusi in lazi.

Un calcul simplu ne indica faptul ca ieri au sfiriit pe gratare peste 100.000 de mititei, care au costat un miliard de lei. Cine a vrut sa manince mai mult decit ii oferea gratis PSD (adica patru mici si o bere) trebuia sa scoata din buzunar 10.000 de lei pentru un mic si 15.000 de lei pe paharul de bere.

Toate acestea par sa fi costat foarte mult PSD. Vanghelie, organizatorul actiunii, e de alta parere: Totul costa cam 30.000-40.000 de euro. Din calculele noastre, doar micii au costat atit. Dar la cheltuieli au intrat si bautura, trupele muzicale, inchirierile de corturi si de utilaje, curatenia etc.

Potrivit unor membri PSD, mincarea si bautura ar fi fost procurate de Vanghelie de la cele patru magazine Economat din sectorul 5. Acestea sint bugetate partial de primaria condusa de Vanghelie. Mesele si scaunele sint aceleasi folosite de Vanghelie si la revelioanele de la Romexpo.

Deputatul PSD Aura Vasile spune ca actiunea ar fi fost sponsorizata de 60 de societati comerciale din Bucuresti, dar si de membri PSD. Ea a precizat ca, personal, a contribuit cu suma de cinci milioane de lei. Mircea Geoana a recunoscut ca nu a sponsorizat actiunea, in schimb a introdus doua milioane de lei in urna special construita pentru ajutorarea sinistratilor de la inundatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea