Social

Geoana ia in gura un cap de cauciuc

Iliescienii aduna in jurul lor masele si invoca posibilitatea ca stinga sa nu iasa cu Mircea Geoana la prezidentialele din 2009, ci cu un om din afara partidului.

Ipoteza a lansat-o senatorul Razvan Theodorescu, presedintele Forumului Democrat Roman si mare partizan al lui Ion Iliescu. Nu este exclus, in situatia in care aceste razboaie de orgoliu vor continua, ca stinga romaneasca sa se prezinte la alegerile prezidentiale din 2009 cu un candidat din afara PSD.

Un independent, bun administrator, specialist in economie, credibil, necompromis, apreciaza fostul ministru al Culturii, omul care, dintre toti iliescienii, isi asuma in cea mai mare masura rolul de opozant fatis al liniei adoptate de actuala conducere pesedista.

Theodorescu: Vad numai niste soricei

Argumentul furnizat de Theodorescu nici unul dintre membrii garniturii de lideri din ziua de azi nu da semne ca ar putea atinge cota de popularitate a lui Ion Iliescu:

Vorbim astazi de criza stingii post-Iliescu, fiindca lipseste un lider incisiv si foarte vizibil. Eu nu vad nici un om in PSD-ul actual care sa merite calificativul de prezidentiabil, vad numai niste soricei. Totusi, senatorul le mai acorda sanse lui Mircea Geoana si chiar lui Adrian Nastase:

Sint oameni subtiri, rafinati si absolut admirabili, strict din punct de vedere intelectual. Fiecare dintre ei are o sansa, insa doar in cadrul unei stingi unite.

Flit de la Geoana&Co.

PSD nici nu vrea sa auda de ideea lui Theodorescu. In mod sigur, PSD va avea un candidat la presedintie, cel mai probabil Mircea Geoana. Excludem posibilitatea ca acesta sa fie din afara partidului. Ii recomandam dlui Razvan Theodorescu sa se intereseze in interiorul partidului, pentru a vedea ca nimeni nu-i impartaseste punctul de vedere, replica purtatorul de cuvint al partidului, Cristian Diaconescu.

Iliescu: Naiba stie cum o sa evolueze scena politica

Ion Iliescu evita, in stilu-i caracteristic, sa se pronunte transant asupra subiectului. Fostul sef al statului are grija sa precizeze ca Razvan Theodorescu a emis doar o ipoteza, o opinie personala si apreciaza ca inca nu a venit vre-mea unor discutii aplicate despre candidatul la prese-dintie.

Eu, unul, nu m-am gindit la o asemenea chestiune. Este un punct de vedere care merita retinut, o solutie care poate fi rationala la vremea ei. Este insa prea devreme sa discutam asa ceva, naiba stie cum o sa evolueze scena politica, spune Iliescu.

El foloseste acelasi discurs ambiguu si atunci cind vine vorba despre liderii actuali ai PSD, cu Geoana in frunte: Ei sint inca foarte proaspeti. Fiecare dintre ei mai trebuie sa-si construiasca un spate.

Se-ncheaga stinga stingii

Dupa paravanul nevinovatului grup de reflectie al stingistilor, adeptii lui Ion Iliescu se intaresc. Miercuri seara, la intrunirea Forumului Democrat Roman, prezidat de Razvan Theodorescu, s-au anuntat miscari interesante: doua partide socialiste de buzunar au decis sa fuzioneze (Partidul Socialist si Partidul Alianta Socialista), iar Confederatia Sindicala Meridian si-a declarat disponibilitatea de a adera la ONG-ul stingist. De asemenea, la masa FDR au stat alte doua conglomerate sindicale pesedista CNSLR-Fratia si Cartel Alfa. Luate impreuna, ele ar pune la dispozitia stingistilor un bazin electoral de 1,5 milioane de oameni. Ion Iliescu a salutat fuziunea micilor socialisti (aparitia unei grupari mai solide la stinga PSD nu este un lucru rau pentru viata politica), dar a tinut sa reitereze ideea ca Forumul nu este o structura politica, ci una a societatii civile, care-si propune sa discute despre pensii, sanatate si ajutoare de somaj . Razvan Theodorescu l-a contrazis: Personal, cred si sper ca Forumul va avea o finalitate politica.

Seful Meridian, gata sa pupe talpile

Ion Popescu, presedintele Meridian, da asigurari ca adeziunea la FDR nu are caracter politic. Am luat statutul FDR si vreau sa ma conving ca este un ONG, nu o structura pe Legea partidelor. Daca e asa, vom adera din toata inima, fiindca e nevoie de idei care sa ajunga la mase si de oameni care sa apere muncitorii. Le pupam si talpile.

Pentru a intra intr-o structura nonpolitica, seful de sindicat spune ca nu are nevoie de adeziunea fiecarui membru, fiind suficient acceptul consiliului de coordonare al confederatiei. In fata ipotezei ca FDR sa devina alcatuire politica mai tirziu, Popescu se incurca:

Nu stiu ce vom face. Eu indemn oamenii sa-si urmeze fiecare calea, sa voteze dupa cum ii taie capul. Nu pot sa-i oblig sa vina cu mine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea