Social

Geoana face pe durul cu membrii indisciplinati

"Nici un congres." Aceasta a fost "poezia" cu care liderii Partidului Social Democrat au iesit ieri de la sedinta Biroului Permanent National al partidului.

De altfel, presedintele PSD, Mircea Geoana, a inaintat ideea sanctionarii celor care doresc organizarea unui congres extraordinar. Pe de alta parte, liderii social-democrati au sustinut in cor ipoteza ca aceasta idee a aparut din afara partidului.

"Biroul Permanent National a analizat, la propunerea mea, tema des invocata in presa, inclusiv de unii colegi inca in partid cu privire la asa-zisul congres extraordinar al partidului. Pentru a pune capat complet acestor speculatii, la propunerea presedintelui partidului, BPN a decis ca acest congres extraordinar nu se organizeaza, nu este oportun", a spus Geoana, in cadrul unui briefing organizat dupa sedinta BPN.

De asemenea, Geoana i-a amenintat cu sanctiuni pe cei care incearca sa intretina in presa si prin declaratii publice aceasta idee. "In acest moment, partidul are nevoie de unitate, de coerenta si Biroul Permanent National si comisia de integritate Morala vor lua masuri ferme pentru respectarea acestui deziderat", a declarat Geoana.

Liderul PSD a mai afirmat ca, in cele sase luni care au trecut de la congresul partidului, cei care au castigat alegerile, cat si "frustratii" au avut suficient timp pentru a intelege ca, prin alegerile democratice de atunci, noua conducere a primit mandat pentru a realiza reforma si pentru a aduce partidul din nou la guvernare.


Iorgovan a pierdut inca o ocazie sa taca


Probabil ca primul sustinator al congresului care va intra sub incidenta pedepsei de partid va fi chiar "parintele Constitutiei", senatorul Antonie Iorgovan, care, in plus, nici nu se afla la prima abatere. Mircea Geoana a afirmat ca, prin declaratiile recente pe care le-a facut, inclusiv invocarea unui congres extraordinar, chiar dupa semnalul de avertizare foarte serios pe care PSD i l-a transmis, Iorgovan nu reprezinta o voce a formatiunii politice si se considera ca, din punct de vedere politic, el se afla in afara cadrului de partid. "Nu are nici un fel de dezlegare sa vorbeasca in numele partidului. In forurile de partid, inclusiv in organizatia din care face parte, Prahova, vom lua masurile necesare", a declarat Geoana, evitand insa sa precizeze care vor fi acestea. Iorgovan a depus, dupa ce PSD i-a retras acestuia sustinerea pentru functia de secretar la Senat, o contestatie care este in curs de rezolvare, insa Geoana considera ca afirmatiile acestuia din ultimele zile vor constitui circumstante agravante .

Nici Ion Iliescu nu a scapat de vociferarile actualului presedinte de partid din cauza declaratiilor facute recent, la Pitesti, unde fostul lider s-a prezentat la brat cu Petre Roman si a venit din nou cu critici la adresa PSD. Mircea Geoana a spus ca perioada de gratie acordata acestuia se apropie de sfarsit, dar ca pana la aceasta data el a beneficiat de scuza beneficiilor aduse PSD. Secretarul general al Partidului Social Democrat, Miron Mitrea, a fost insa de alta parere. "Cred ca vom fi foarte intelepti in ceea ce priveste pozitia vizavi de domnul presedinte Iliescu si o sa il pastram in partid", a spus acesta intr-o declaratie acordata presei. De altfel, si Mitrea a transmis un mesaj nemultumitilor de la congresul trecut, care il contestau in continuare, ca "ar fi mai bine sa se potoleasca".

Liderul de la Cluj, Ioan Rus, considera insa ca atitudinea lui Iliescu este una gresita si ca, "in realitate, dansul ar putea sa sprijine, cu experienta dansului, echipa de conducere a PSD prin pozitii de alt tip decat cele pe care le-a avut in ultima vreme". IonIliescu ar putea sa intareasca pozitia lui Mircea Geoana si a echipe sale, si nu sa o slabeasca, a spus Rus.


Rus, Vacaroiu si Pascu nu vor congres


"Un congres extraordinar ar presupune o situatie extraordinara", a declarat Ioan Rus. De asemenea, fostul ministru al apararii, Ioan Mircea Pascu , precum si presedintele Camerei Deputatilor, Nicolae Vacaroiu, au afirmat, la iesirea de la BPN al PSD ca nu doresc organizarea unui congres extraordinar.

In ceea ce priveste organizatia de Bucuresti, condusa de Dan Ioan Popescu , care doreste convocarea congresului, Mircea Geoana a spus ca aceasta nu a fost luata in discutie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea