Social

Geoana, Elena si broscuta

Scapat de teroarea alegerilor locale, Mircea Geoana isi rastalmaceste cosmarurile din perioada cand astepta pentru sine o minune politica.
 
Bagheta magica a baronilor locali si siesta in care a intrat Ion Iliescu, dupa ce l-a vazut pe medicul sau personal primarul Bucurestiului, l-au ajutat pe Geoana sa scape din deriziunea ultimelor luni. Personajul la care nu se mai uita in PSD nici macar amicul Vanghelie a fost reciclat de baronii locali care vor o marioneta in fruntea partidului.

Minunea s-a produs in ceea ce il priveste tocmai cand Geoana incepuse sa se resemneze cu rolul de broasca mica si cu gura mare la care il redusesera combinatiile din athanorul batranului Iliescu si intoarcerea la butoane a magilor anuntatei domnii de 20 de ani a PSD-ului.

Prinsi in plasa unor lumesti dosare de care se crezusera scapati, Nastase si Mitrea s-au vazut nevoiti sa bage din nou capul la fund, cel putin pana la toamna. Iar Ion Iliescu plimba prin tara stirea ca in Capitala s-a ridicat Mesia anuntat de el.

Redevenit producatorul executiv al partidului, Geoana a inceput sa imparta posturi in viitorul Guvern si agita exuberant bagheta aliantelor politice dupa ce s-a scuturat de pielea broastei cu gura mare, atribuind acest rol PD-L-ului. Fara sa observe ca Ion Iliescu umbla sa-i lase pe baronii locali fara bagheta fondurilor pentru campania din toamna, cerand ca la prima editie a uninominalelor pentru Parlament banii sa fie dati numai de stat, Geoana simuleaza pase magice deasupra cazanului gol, incercand sa creeze iluzia ca el e cel care va face si va desface la toamna in partid. Replica i-a venit de la regina magiei blonde din PD-L.

Elena Udrea, care se afereaza si ea in fata unui recipient lipsit de continut, interpreteaza rolul ucenicului care a primit partitura de la Cotroceni. Trimisa sa mai exerseze dupa ce si-a incercat fara succes elixirurile dizolvante asupra filialei PD-L din Constanta, Elena incearca sa-si dovedeasca puterile din partid in afara partidului.

Deosebirea dintre cei doi e ca in timp ce Geoana, sprijinit de baroni , profita de absenta vrajitorului nr. 1 din PSD, pentru a face nestingherit demonstratii de magie politica, Elena Udrea ii da peste mana vrand sa arate ca, in ciuda nereusitei sale de la Constanta, ea continua sa fie preoteasa prin care glasuieste seful pantheonului la care se inchina pedelistii. Cu siguranta insa ca la toamna Iliescu ii va arata din nou broasca lui Geoana, iar puternicii locali din PD-L se vor face ca nu aud prezicerile blondei preotese a Cotrocenilor.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea