Social

#generatia google #invatat #pe de rost

Generatia Google nu mai invata "pe de rost"

Memorarea datelor este o pierdere de timp pentru majoritatea scolarilor, deoarece aceste informatii sunt accesibile pe Internet, sustine autorul lucrarii "Wikinomics" si al teoriei "generatiei Internet", Don Tapscott.

Existenta site-urilor Google, Wikipedia si bibliotecilor online insemna ca in scoli nu mai e loc de invatare "pe de rost" a datelor si cifrelor, crede Tapscott, potrivit cotidianului The Times. Autorul sugereaza ca o abordare mai buna este invatarea copiilor sa gandeasca creativ , in asa fel incat sa poata interpreta si aplica cunostintele pe care le gasesc online.

"Profesorii nu mai sunt izvorul cunostintelor. Locul lor a fost luat de Internet. Copiii ar trebui sa invete istorie pentru a intelege lumea si de ce lucrurile sunt asa cum sunt. Insa ei nu au nevoie sa tina minte toate datele. Este suficient sa stie de Batalia de la Hastings, fara sa fie nevoie sa memoreze ca a avut loc in anul 1066. Ei pot cauta data si o pot plasa in istorie cu un click pe Google" explica el. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea