Social

#datorii #importuri #ieftinire #gaze #anre

Gazele se ieftinesc de la 1 mai

Pretul gazelor va scadea cu 3% incepand cu 1 mai. Decizia a fost motivata de ANRE prin "situatia grea a oamenilor" pe timp de criza.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a hotarat ca populatia va plati cu 3% mai putin de la 1 mai. Operatorii au fost de acord cu amanarea recuperarii datoriilor, conform presedintelui ANRE, Petru Lificiu.

"Aceasta decizie a fost luata avand in vedere evolutia pretului international al gazelor, dar motivul principal l-a constituit situatia grea a oamenilor in acest an mai dificil. Operatorii au inteles sa isi amane recuperarea anumitor datorii mai mari. Este un fel de solidaritate fata de populatie", a declarat Petru Lificiu, citat de Cotidianul.

Scaderea pretului vine dupa scumpirea din luna iulie a anului trecut cand pretul la gaze pentru populatie a crescut cu un indice mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea