Social

#lia manoliu #stadion #fotbal #europa league #constructie #primarie

Gazduirea finalei Europa League de catre Stadionul Lia Manoliu este "o chestiune de noroc"

Stadionul Lia Manoliu are in continuare o soarta incerta. Daca in urma cu cateva saptamani, premierul Boc si primarul Capitalei dadeau asigurari ca arena va fi gata pentru a gazdui finala europa league din 2012, astazi multe dintre aspectele importante legate de constructie sunt inca incerte.

Din ultimele evenimente legate de noul stadion, se pare ca acesta este o victima intr-un meci al hartiilor. Jurnalistii de la Gandul scriu astazi ca autorizatia de constructie prevede un acoperis peste intreaga arena, contractul de executie, acoperis doar peste tribune, acest aspect ramanand inca “in discutie” atat la Guvern, cat si la Primaria Capitalei.

Marea problema a constructiei nu este ritmul in care se contruieste, pana acum fiind terminate abia 35 de procente din lucrare, ci cea birocratica, a hartiilor care spun lucruri diferite in legatura cu acoperisul arenei.
Daca in autorizatia de constructie stadionul este prevazut cu acoperis-cupola, retractabil, peste intreaga arena, in contractul de executie stadionul este prevazut cu acoperis doar deasupra tribunelor.

Problema nu a fost rezolvata inca la nivel oficial, astfel ca terminarea constructiei la timp este “o chestiune de noroc”, dupa cum spun si constructorii, care precizeaza faptul ca un acoperis se monteaza in aproximativ doi ani. Deocamdata insa nu se stie cum va arata noul acoperis si cum va fi modificat proiectul, in conditiile in care costurile pentru refacerea acestuia ajung la suma de un milion de euro.

 
Autoritatile bucurestene sunt insa optimiste. Potrivit Gandul, primarul Oprescu este sigur ca finala Europa League din 2012 va avea loc pe noul Lia Manoliu, desi “in privinta cupolei, care nu este prevazuta in contract, discutiile raman deschise din punct de vedere al legalitatii si al finantarii. Cand spun discutii, ma refer la cei trei factori implicati: Primarie, Guvern, constructor”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea