Social

#maini robotice #robot masterchef #robot gatit # preparare mancare

Gata cu gatitul! S-a inventat robotul care prepara mancare mai ceva ca un masterchef

Lumea ideala este, pentru multi, cea in care doar stau si se relaxeaza, iar robotii le fac toata treaba. Si, sa recunoastem, cine nu si-a dorit, indiferent ca e femeie sau barbat, o masinarie care sa gateasca in locul sau, spre exemplu? Dar iata ca, in sfarsit, visul a devenit realitate!

O echipa de ingineri din Marea Britanie a facut recent publica inventia sa originala: un robot care e capabil sa gateasca precum un profesionist. Potrivit reuters.com, robotul are doua maini, capabile sa reproduca fidel miscarile umane si astfel sa pregateasca delicatese in toata regula.

Dar cum a fost posibil asa ceva? Miscarile robotului au fost copiate in sistem 3D dupa cele ale bucatarului profesionist Tim Anderson. Abilitatile robotului au fost prezentate zilele trecute in cadrul unei demonstratii de pregatire a unei supe-crema de crabi.



Compania Moley Robotics, cea care a finantat crearea dispozitivului, si-a propus sa dezvolte, in urmatorii doi ani, o versiune de consum la un pret accesibil. Iar daca mainile robotice au putut fi invatate sa gateasca, atunci nu exista nici un motiv ca ele sa nu poata canta la pian, sa lucreze in tamplarie sau in alte domenii, sunt de parere designerii robotului-bucatar.

Sursa foto: news.discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea