Social

Gascoigne: "Mutu merita a doua sansa"

" Cazul Mutu " si-a mai diminuat amploarea in presa engleza, dar nu s-a stins de tot, doi fosti mari internationali englezi dandu-si cu parerea despre scandalul in care este implicat internationalul roman. Paul Gascoigne, unul dintre cei mai controversati jucatori britanici, care a fost internat in mai multe randuri in clinici de dezalcoolizare si de dezintoxicare, i-a luat apararea "Briliantului". "Imi pare rau pentru Mutu. Stiu cum este pentru ca si eu am avut probleme asemanatoare. Lui Mutu ar trebui sa i se acorde o a doua sansa. A admis ca a luat cocaina si ca are probleme. Cand oamenii spun ca sunt dependenti, au nevoie de ajutor. Mutu ar trebui sa mearga la clinica de dezintoxicare unde am fost eu, m-am intors de acolo o alta persoana. Este bine ca PFA (n.r. sindicatul jucatorilor din Anglia) il sustine. Este o rusine ca Chelsea a facut ce a facut", a precizat jucatorul. Gascoigne a afirmat ca jucatorii din ziua de azi iau cocaina, dar sunt prea speriati sa ceara ajutor. "Este rusinos ca fotbalistii nu fac asta. Mi-as fi dorit sa am un asemenea sprijin cand aveam nevoie. Jucatorii se pot duce la Gordon Taylor, iar PFA le va plati tratamentul", a spus fostul international. La randul sau, Gary Lineker a declarat pentru "The Sun" ca, atunci cand ai o multime de bani, este usor sa cazi prada tentatiilor. "Jucatorii inteligenti trec peste aceste lucruri, dar altii o iau pe un drum gresit. Niciodata cand jucam nu am vazut fotbalisti care sa fie pe teren sub influenta drogurilor, dar acum vad peste tot. Trebuie sa fii orb ca sa nu observi asta in Londra", a comentat Lineker, care a mai apreciat ca fotbalistii de astazi au salarii "scandalos de mari".


The Times: "Chelsea a stat degeaba in timp ce Mutu isi distrugea viata"
In editorialul intitulat "Tradat de clubul pe care il iubesc", David Faber de la "The Times" spune ca decizia clubului Chelsea de a-i rezilia contractul atacantului roman demonstreaza "o atitudine neanderthaliana". "Niciodata nu mi-a fost atat de rusine ca acum. Clubul a cerut testarea lui Mutu, stiind ca va fi prins. Cat ar mai fi stat degeaba in timp ce tanarul jucator isi distrugea viata? Nu era datoria lor fata de angajat sa-l ajute? Mutu a incalcat regulile si trebuie sa fie pedepsit in conformitate cu regulamentele FIFA, dar are dreptul la demnitate si tratament. Chelsea nu i-a oferit nimic din toate acestea, alegand sa il umileasca in public", scrie "The Times". David Faber scrie ca ii va spune fiului sau de 12 ani, care este suporter al jucatorului roman, ca Mutu este un tanar nefericit, care, in momentul in care avea mare nevoie de ajutor, a fost abandonat de clubul pe care englezii sunt mandri sa-l sustina. Cotidianul "Daily Telegraph" noteaza ca daca Didier Drogba, Frank Lampard sau Ricardo Carvalho ar fi fost depistati pozitiv, Chelsea ar fi reactionat diferit. "N-ar fi existat nici un test, nici o reziliere de contract, i-ar fi sustinut la fel cum a facut Manchester United cu Rio Ferdinand. Jucatorii folositori sunt protejati. Daca ar fi fost un fotbalist de care aveau mare nevoie, l-ar fi ajutat. Nu este o alegere morala, ci o lege care guverneaza fotbalul: ia decizia care este in folosul clubului", sustine sursa citata. Ziarul britanic considera ca dupa ce isi va ispasi pedeapsa, valoarea lui Mutu nu va depasi trei milioane de lire sterline. "Mutu are un viitor in fotbal. Cand se va intoarce pe teren, faptul ca este un jucator care a admis ca ia cocaina va juca un rol important in modul in care isi va incheia cariera. Singurul lucru de care trebuie sa ne temem este felul in care va suporta suspendarea. Ferdinand s-a dedicat trup si suflet antrenamentelor. Daca Mutu este deja plictisit de viata, cum isi va umple timpul?", a scris sursa citata. "The Times" noteaza ca Mourinho nu l-a mai vrut pe Mutu deoarece atitudinea sa ar fi deteriorat atmosfera in cadrul lotului. "In timp ce Mutu ar fi avut dreptul sa se antreneze cu echipa, ar fi putut sa creeze noi probleme. Nu este greu de ghicit ca lui Mourinho nu-i plac jucatorii indisciplinati", a subliniat cotidianul englez.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea