Social

#demisie Raluca Pruna #inchisori #protest gardieni #protest

Gardienii din inchisori, in greva generala! Protest cu prune fata de ministrul Justitiei, Raluca Pruna

Astazi, pana la 15.00, gardienii Sindicalistii din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) declanseaza actiuni de protest in cinci penitenciare din tara, la Gherla, Craiova, Poarta Alba, Giurgiu si Codlea, nemultumiti ca nu primesc aceleasi drepturi salariale ca angajatii din sistemul de aparare si ordine publica.

„In prezent, se inregistreaza la nivelul sistemului penitenciar un numar de 1,5 milioane ore suplimentare efectuate de catre personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorita deficitului de personal de 8.000 de angajati, estimat de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor prin raportare la standardele de personal oficiale. Ministrul Justitiei refuza aplicarea OUG 20/2016, in sensul eliminarii inechitatilor salariale si pentru personalul din sistemul penitenciar, desi actul normativ include aceasta categorie alaturi de ceilalti angajati din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Drept pentru care, sindicatele din penitenciare vor actiona in judecata Guvernul pentru recuperarea acestor sume de bani datorate”, spun sindicalistii intr-un comunicat de presa.

Angajatii din sistemul penitenciar au cerut demisia ministrului justitiei, Raluca Pruna, pentru „incapacitate profesionala”. La Penitenciarul Gherla, Raluca Pruna a fost intampinata cu huiduieli, dar si cu prune si o paine feliata, pe care protestarii le-au pus pe asfalt, langa mesajul: “Nu atingeti pruna sensibila”, scrie clik.ro.

Protestatarii sunt “inarmati” cu vuvuzele si bannere pe care scrie “Muncim pe datorie, rusine sa va fie”, “Legea trebuie aplicata nu incalcata”, “Stop discriminarii”.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea