Social

Garda Financiara s-a autosesizat in cazul "Mutu"

La scurt timp dupa scandalul "Bratu", fotbalul romanesc se confrunta cu un nou caz de bani disparuti dupa efectuarea unui transfer. In ianuarie 2000, atacantul Adrian Mutu se transfera de la Dinamo la Internazionale Milano .
Suma de transfer anuntata de clubul din stefan cel Mare a fost de 2,1 milioane de euro. In scriptele clubului milanez suma de transfer este insa alta. Site-ul italian Sports.it a facut o analiza a transferurilor perfectate de clubul Internazionale Milano in ultimii 11 ani, analiza in care Mutu figureaza cu pretul de sase milioane de euro. Astfel, diferenta dintre suma declarata de Dinamo si cea scoasa la iveala de site-ul italian este de 3,9 milioane de euro, bani care au disparut misterios la fel ca si in cazul "Bratu".
Transferul lui Mutu la Inter a fost opera lui Giovani Becali , actualul presedinte al "alb-rosilor": "Poate a luat banii seful italienilor, Moratti". Garda Financiara a luat de la noi toate actele legate de cazul Bratu dar s-au autosesizat si le-au cerut si pe cele legate de transferul lui Mutu in Italia. Noi ne vom ocupa de Mutu", a spus directorul departamentului de licentiere al agentilor din cadrul FRF, Florin Prunea, care i-a audiat ieri pe Ioan Becali, Dinu Gheorghe si Paul Enache. Ceilalti doi oameni implicati in cazul "Bratu" au lipsit, Victor Becali - motivat, iar Gheorghe Popescu - nemotivat.
teapa pentru FC Arges
Clubul care l-a lansat pe Adrian Mutu in Divizia A, FC Arges, a primit, conform clauzelor contractuale, 40 la suta din suma pe care dinamovistii au incasat-o de la Internazionale Milano, adica 750.000 de euro. Conform datelor prezentate de italieni, gruparea pitesteana ar fi trebuit sa primeasca aproximativ 2,5 milioane de euro. Presedintele pitestenilor, Viorel Ilinca, spune ca nu cunoaste alte date ale problemei decat cele anuntate oficial de Dinamo. "Nu vreau sa comentez deocamdata aceasta problema. Noi ne-am incasat de la inceput, din prima transa, banii care ne reveneau din suma de 2,1 milioane de euro. Sigur, daca se vor adeveri cele scrise in presa, vom face si noi demersuri, dar deocamdata, repet, este doar un caz ipotetic", a declarat Viorel Ilinca.
Vicepresedintele de la Automobile Dacia Renault, Constantin Stroe , fost conducator la FC Arges a fost mai transant: "Daca este adevarat, inseamna ca este o treaba neserioasa si cineva va trebui sa dea socoteala. FC Arges ar avea nevoie de acei bani ca de aer".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea