Social

#alexandru tomescu #gala twin art #fundatia HHC Romania

Gala Twin Art 2014: Muzica, arta, literatura pentru viitorul copiilor

Muzicieni, actori, oameni de cultura, vedete din Romania, reprezentanti ai Casei Regale, cu totii s-au intalnit miercuri seara de dragul copiilor mai putin norocosi, intr-o gala dedicata Fundatiei Hope and Homes for Children. 

Cea de-a doua ediţie a Galei Twin Art s-a încheiat miercuri seară în aplauzele entuziaste a peste 700 de spectatori care s-au bucurat de o seară fastuoasă, plină de rafinament şi eleganţă. Evenimentul dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România a oferit o combinaţie între muzică, literatură şi pictură.

Cele mai mari personalităţi ale scenei culturale şi-au pus arta în slujba copiilor sprijiniţi de HHC România: violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Andrei Licareţ, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip Florian şi Matei Florian, Cvartetul Ad Libitum şi Zoli Toth Quartet. Spectacolul a fost prezentat de Amalia Enache (foto), Ambasador Special HHC România, sustinator al cauzei fundaţiei de patru ani.

A fost o seară a emoţiilor, în care publicul a vibrat pe acorduri de Bach, Brahms, Schumann şi Haydn, s-a delectat cu fragmente din romanele „La noi, când vine iarna” de Mircea Diaconu, respectiv „Băiuţeii” de Filip Florian şi Matei Florian şi s-a bucurat de culorile minunate aşternute pe pânză de Luminiţa Conaloş, un tânăr artist plastic care a crescut într-o casă de tip familial şi care şi-a descoperit talentul pentru pictură cu ajutorul HHC România.

"A fost o seară plină de energii pozitive. M-am bucurat foarte mult să pot să fac ce ştiu eu mai bine – să cânt – pentru binele copiilor din grija HHC România. Mă bucur că această Gală a ajuns deja la cea de-a doua ediţie şi sunt sigur că este doar un început – un început foarte frumos şi foarte promiţător. Le pot spune tuturor că am decis să lucrez alături de cei de la HHC România pentru că îmi pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă în jurul meu. Obiectivele lor extrem de ambiţioase şi aparent utopice sunt un motiv în plus pentru mine să mă alătur acestei cauze. Totul este să îndrăzneşti să visezi că lucrurile care par irealizabile, pot deveni realitate", a declarat Alexandru Tomescu (foto principal).

"Am bucuria ca de câţiva ani să cunosc echipa HHC România, să nu fiu un simplu privitor de afară şi să văd că lucrurile se schimbă. Sunt multe proiecte frumoase în România, dar atunci când se ajunge la implementare, de multe ori, lucrurile se pierd. La HHC România simt că se întâmplă lucruri. Se vede atât în cifre, cât şi pe activitatea copiilor, ceea ce de fapt cred că reprezintă cel mai mare câştig", a adăugat Zoli Toth.

Un moment extrem de emoţionant a fost plimbarea printr-o vastă galerie de... amintiri donate de peste 50 de personalităţi din România, care au înţeles importanţa acestora, în contextul în care copiii aflaţi în protecţia statului au doar amintiri gri. Andi Vasluianu, George Zafiu, Dan C. Mihăilescu, Amalia Enache sau Irina Păcurariu, Dan Cruceru, Ioana Moldovanu, Irina Margareta Nistor, Virgil Ianţu, Mihai Găinuşă, Mihai Călin, Cristian Hrubaru, Liviu Mihaiu, Gianina Corondan şi mulţi alţii au împărtăşit publicului momente speciale care au ajuns să îi definească în viaţa de adult.

În publicul Galei Twin Art s-au regăsit diplomaţi, politicieni, personalităţi din lumea showbizului autohton. Cu toţii au fost impresionaţi de proiectele HHC România. "Seara asta a fost foarte emoţionantă pentru mine, muzica pe care am ascultat-o, toate micile texte, amintirile donate – trebuie să ajungă la auzul şi văzul cât mai multor oameni, pentru că sunt lucruri care emoţionează, iar emoţia aceasta trebuie folosită pentru deschiderea sufletelor oamenilor", a declarat Mihai Călin.

"Cred că este întotdeauna foarte frumos când artele se adună în acelaşi loc, mai ales sub o cupolă atât de frumoasă, precum cea a Ateneului Român. Eu cred că împărţirea artelor este întotdeauna un lucru subiectiv şi toţi marii artişti transgresează graniţele dintre arte. Cred că asta am văzut în această seară. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că s-au alipit artele unui subiect care ţine de suflet şi de dragoste, dar şi de responsabilitate faţă de copii. Mai mult, cred că orice formă de artă porneşte din iubire, aşa că mi se pare o alăturare foarte potrivită şi foarte frumoasă", a spus Dragoş Bucurenci.

 

Hope and Homes for Children (HHC) activează în România din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate.

Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; aproape 17.000 de copii salvaţi de la abandon şi 600 de tineri instituţionalizaţi sprijiniţi pentru o viaţă independentă; 890 de copii primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie a copilului au fost instruiţi de HHC România.

Organizaţia activează şi în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor, acolo unde riscul de abandon al copiilor este ridicat. Obiectivul HHC România este ca până în 2020 să fie eradicată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea