Social

#gaddafi isratina #stat palestina israel

Gaddafi propune Isratina, un stat unic israeliano-palestinian

Liderul libian Muammar Gaddafi a propus joi un stat unic israeliano-palestinian pe care il numeste "Isratina", ca solutie pentru conflictul din Orientul Mijlociu.

Aceasta solutie ar ajuta la incheierea unui "razboi perpetuu", scrie colonelul Gaddafi intr-un editorial publicat de New York Times, relateaza AFP.

El considera ca "o pace justa si durabila intre Israel si palestinieni este posibila, dar rezida in istoria popoarelor de pe acest pamant si nu in retorica folosita pentru divizare si in solutia cu doua state". Dupa violentele din Fasia Gaza din ultimele saptamani, liderul libian constata ca "indiferent unde te-ai uita, in discursul si diplomatia disperarii nu exista mijloace reale pentru a merge inainte".

"Acest pamant a fost locuit de popoare diferite, cu reguli transmise intre triburi, natiuni si grupuri etnice, a traversat nenumarate razboaie si valuri de imigranti veniti de peste tot. De aceea este atat de complicat cand membrii unei parti sau a celeilalte revendica dreptul asupra acestui pamant", scrie Gaddafi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea