Social

#muammar gaddafi #barack obama #osama ben laden

Gaddafi ii cere lui Obama sa-i dea o sansa lui Osama bin Laden

Liderul libian Muammar Gaddafi i-a recomandat miercuri presedintelui american Barack Obama sa ii acorde lui Osama bin Laden sansa de a se schimba, pentru ca ceea ce doreste cel mai cautat om din lume este "dialogul".

Gaddafi a salutat "semnalele pozitive" de pana in prezent ale noii administratii Obama, inclusiv planul de a inchide centrul de detentie american de la Guantanamo , relateaza Reuters.

Adresandu-li-se studentilor de la Universitatea Georgetown University prin satelit, din Libia, Gaddafi a spus ca Washigtonul ar trebui sa isi revizuiasca atitudinea fata de Osama bin Laden , care este considerat responsabil pentru atentatele de la 11 septembrie 2001 si este primul pe lista celor mai cautati oameni a Statelor Unite.

"Terorismul este un pitic, nu un gigant. Osama bin Laden este o persoana careia i se poate da sansa de a se schimba. Poate ca vom putea dialoga cu el si afla motivul care l-a condus in aceasta directie", a spus Gaddafi, prin intermediul unui interpret.

El a nu a precizat daca are contacte cu liderul retelei al-Qaida sau daca se ofera sa actioneze ca mediator . Gaddafi a spus si ca talibanii, pe care Statele Unite i-au inlaturat de la putere in Afganistan "nu sunt asa cum sunt descrisi", iar Washingtonul trebuie sa isi revizuiasca atitudinea si fata de ei.

Pe de alta parte, prezentandu-si opiniile despre conflictul israeliano-palestinian, Gaddafi a cerut crearea unui singur stat, si nu a doua.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea