Social

Gabriela Firea, subiect la olimpiada de romana

Elevii de clasa a IV-a au facut analiza pe un text scris de prezentatoarea de la Antene.

La concursul scolar de limba si literatura romana, etapa de sector, care a avut loc sambata, elevii de clasa a IV-a au avut de raspuns la cateva intrebari pe baza unui text la prima vedere. Autorul textului din varianta aleasa, cu numarul 1, este Gabriela Vranceanu- Firea , iar paragraful este extras din cartea pentru copii “Tara Sucita si-Nvartita”.

“Exista un consiliu care propune aceste variante, din care se alege una. Metodistii care lucreaza subiectele sunt tinuti secreti, insa linia pe care mergem este aceea de a schimba, pentru ca nu mai putem pacali noua generatie cu «Domnul Trandafir» sau cu alta opera pe care o invatam noi acum ani buni. Plus ca trebuie sa fie obligatoriu un text necunoscut pentru a fi la prima vedere. Si este totusi un text lejer”, a explicat pentru cotidianul.ro Stefan Paciarca, inspector pentru invatamantul primar din Bucuresti, care recunoaste ca a fost uimit “ca prezentatoarea tv scrie carti”.

Gabriela Vranceanu-Firea spune ca a scris povestea in urma cu cinci ani, aceasta fiind publicata intr-o culegere aparuta la Editura Cartea de Suflet. “Sunt surprinsa ca povestea scrisa de mine a fost selectata pentru un concurs scolar”, a declarat Firea pentru cotidianul.ro, amintind ca este membra a Uniunii Scriitorilor din Romania.

Elevii de clasa a IV-a au avut si de facut o minicompunere, plecand de la textul Gabrielei Vranceanu-Firea, care sa aiba in vedere o continuare fireasca a fragmentului, dar si exprimarea corecta, clara si expresiva.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea