Social

# testare coronavirus scoli #gabriela firea

Gabriela Firea renunta la testarea anti-COVID-19 din scoli

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, renunta la testarea pentru depistarea anticorpilor COVID-19 in cabinetele scolare.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru ca l-am propus eu. Din cinism si invidie”, a spus Gabriela Firea, intr-o postare publicata pe Facebook.
„Ce se poate cu succes in intreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locatiile pentru testare. Fapt inimaginabil dar real! Am renuntat si la ideea testarii in cabinetele de medicina scolara, pe care ne angajasem sa le dezinfectam”.

„Oricum, virusul poate fi adus in scoli de oricine, nu doar de “testatii lui Firea”. Atâta rautate nu am vazut!”, a declarat Firea.

Asociatiile elevilor s-au opus acestui proiect

Asociatiile parintilor elevilor s-au opus ideii ca testele anti-Covid sa se desfasoare in cabinetele medicale din scoli, mai ales in conditiile in care de la 2 iunie vor incepe cursurile de pregatire a examenelor pentru elevii din clasele terminale (a VIII-a si a XII-a).

„Timpul e foarte scurt, iar scolile nu au timp sa se pregateasca astfel incât sa avem garantia 100% ca vor fi respectate procedurile din ordinul comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei”, a spus presedintele Federatiei Asociatiilor de Parinti.

Gabriela Firea a adaugat ca „in privinta celor 10 500 de bucuresteni cuprinsi in esantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului stiintific care va arata gradul de contaminare a comunitatii din Capitala, circulatia virusului si procentul de imunizare pe cale naturala a populatiei, cu siguranta vom gasi modalitatil optime pentru demararea si finalizarea in cele mai bune conditii a acestui proiect atât de necesar".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea