Social

#Bogdan Gigina #demisie Gabriel Oprea #accident politist #gabriel oprea

Gabriel Oprea: “Eu nu am stiut ca a fost un accident. Am aflat dupa”

Astazi, ca urmare a solicitarii presedintelui, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a vorbit pentru prima data despre accidentul in care si-a pierdut moartea politistul Bogdan Gigina, care asigura fluidizarea traficului rutier pentru coloana sa oficiala.

Gabriel Oprea a afirmat ca nu a stiut ca s-a petrecut un accident, intrucat in seara tragediei, la momentul impactului, unul dintre politistii din coloana oficiala i-a facut semn sa isi continuie deplasarea, Oprea afland abia dupa ce a parasit locul tragediei de accidentul in care Bogdan Gigina si-a pierdut viata.

Vicepremierul a explicat ca deplasarea pentru care a beneficiat de o coloana oficiala pe 20 octombrie - cand a murit politistul Bogdan Gigina - a fost una in “scop profesional”.

Gabriel Oprea a povestit ca, initial, habar nu a avut ca a avut loc un accident in coloana sa oficiala si ca a aflat abia dupa ce a plecat de la locul unde si-a pierdut viata politistul.

“La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am stiut de ce. Eu nu am vazut accidentul. Nu am stiut ca este vorba despre un accident. Am vazut doar masina de politie din fata oprita si pe cei doi politisti coborand si alergand. Unul dintre ei mi-a facut semn sa continuam deplasarea si masina in care ma aflam a pornit de pe loc. Masina de politie si cei doi colegi ramasesera acolo. Abia dupa ce depasisem locul accidentului am aflat ce s-a intamplat”, a spus Gabriel Oprea intr-o conferinta de presa organizata la sediul MAI special pentru acest scandal.

“In seara zilei, de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie si nimic din ce spune sau facem nu poate alina tragedia. Ca tata stiu ca nu existra cuvinte ca sa poata alina durerea unui parinte care si-a pierdut copilul. Din respect pentru familie am ales sa nu fac declaratii imediat dupa tragedie. Politia a oferit informatii depsre circumstantele in care s-a petrecut accidentul. In ceea ce ma priveste am ales sa prezint condolantele mele publice, a mai spus Gabriel Oprea.

Vicepremierul a mai spus ca NU a incalcat nicio lege si, prin urmare, nu are motive sa demisioneze.

Parchetul a anuntat, duminica, ca a inceput urmarirea penala pentru ucidere din culpa in cazul politistului Bogdan Gigina, mort intr-un accident rutier in timp ce conducea coloana oficiala a ministrului Gabriel Oprea.

Bogdan Cosmin Gigina (28 de ani) de la Brigada Rutiera a Capitalei a murit marti seara, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a fost transportat dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa de pe bulevardul stirbei Voda din Capitala. A fost inmormantat vineri, cu onoruri militare, in prezenta a sute de colegi imbracati in uniforme.

Sursa foto: hotnews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea