Social

#accident Gabriel Oprea #Gabriel Oprea abuz in serviciu #politist Gabriel Oprea #gabriel oprea

Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu

Ministrul demisionar de Interne, Gabriel Oprea, ar putea fi urmarit penal pentru abuz in serviciu, dupa ce dosarul politistului Bogdan Gigina, care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala, a fost transferat la Parchetul General.

Dupa ce au studiat registrele Brigazii Rutiere, procurorii au descoperit ca Gabriel Oprea a folosit doar anul acesta in Bucuresti de aproape 1.600 de ori coloanele oficiale pentru deplasari, de multe ori in scop personal.

Victor Ponta, cel care avea dreptul legal la coloana oficiala, a folosit echipajele Politiei de 800 de ori anul acesta. Klaus Iohannis, presedintele tarii a avut 400 astfel de deplasari, iar datele arata ca si procurorul general, Tiberiu Nitu, a fost escortat de politia rutiera de 600 de ori, desi acesta nu beneficia legal de acest drept.

In acest moment, pe langa decesul politistului Bogdan Gigina procurorii ar putea investiga un posibil abuz in serviciu al vicepremierului Gabriel Oprea. Acesta folosea coloana oficiala in interes personal, iar declaratiile politistilor date in fata procurorilor arata ca acestia l-au insotit de cel putin o suta de ori pe Gabriel Oprea fie de la minister ori de acasa catre diverse hoteluri si restaurante din Bucuresti, ba chiar la saloane de infrumusetare unde mergea pentru diverse servicii.

Pentru punerea sub urmarire penala a lui Gabriel Oprea procurorii trebuie sa ceara aviz de la Senat.

Astazi,. Gabriel Oprea a declarat. "Vreau sa va spun ca in aceasta perioada am muncit si mi-am facut datoria"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea