Social

#demisie #demisie Gabriel Oprea

Gabriel Oprea a demisionat!

Gabriel Oprea a anuntat ca demisioneaza din Senatul Romaniei, dupa ce vineri presedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia acestuia. Vineri dimineata, Oprea a depus o solicitare de reluare a votului, insa a “inteles ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea” ca acest lucru sa se intample si ca doreste adevarul despre acel incident, "la fel ca si familia Gigina".

“Nu ma ascund in spatele niciunei imunitati si, la fel ca si familia Gigina, doresc adevarul despre acel accident. Inteleg ca sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluarii votului. Prin urmare, ca sa nu mai existe vreo indoiala, va anunt ca demisionez din Senatul Romaniei. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza saptamana viitoare”, a scris Oprea pe Facebook. 

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a salutat demisia lui Oprea. "Salut gestul domniei sale. Cred ca, in contextul actual, gestul domniei sale este foarte bine-venit", a declarat, vineri, Tariceanu.

Dupa ce Oprea isi pierde de calitatea de parlamentar, trebuie ca o eventuala noua solicitare de ridicare a imunitatii pentru fostul ministru de interne sa fie trimisa de DNA catre presedintele Romaniei, asa cum prevede Legea raspunderii ministeriale.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea