Social

Gabriel Croitoru canta la Peles pe vioara Guarnieri

Violonistul Gabriel Croitoru va sustine, vineri, la Castelul Peles , primul recital public pe vioara Guarnieri care i-a apartinut lui Enescu, in cadrul spectacolului "Povestile Pelesului", cu Medeea Marinescu, realizat de Radio Romania Muzical in memoria Reginei Elisabeta.

Spectacolul "Povestile Pelesului" are la baza cartea omonima semnata Carmen Sylva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta, si spune povestea Elisabetei de Wied si transformarii ei dintr-o printesa sfioasa venita din Germania, in Regina Romaniei, protectoare a artelor.

Actrita medeea marinescu va interpreta rolul reginei, a carei viata va fi povestita de prezentatoarele Simona Tanascu si Maria Bojin, din emisiunea spectacol "Lectia micului meloman" de la Radio Romania Muzical.

Spectacolul "Povestile Pelesului", ce se va desfasura vineri, de la ora 14.00, la Castelul Peles, imbina literatura cu muzica de camera din vremea Reginei Elisabeta. Partile muzicale vor fi interpretate de violonistul Gabriel Croitoru, castigatorul viorii Guarnieri, care i-a fost acordata de Ministerul Culturii saptamana trecuta, alaturi de violoncelistul Marin Cazacu si pianista Steluta Radu.

"Povestile Pelesului" a fost conceput ca un spectacol dedicat atat copiilor, cat si adultilor interesati de muzica clasica , cu ocazia implinirii, in 2008, a 165 de ani de la nasterea Reginei Elisabeta si a 135 de ani de la debutul lucrarilor Castelul Peles.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea