Social

Fuziunea s-a topit in gunoaie

Conducerea PNL, reunita la Brasov, a lasat in planul doi tema fuziunii. Tariceanu s-a aratat insa foarte preocupat de infrastructura rurala, eliminarea pensiilor parlamentarilor si alte subiecte marginale menite sa refaca imaginea partidului.

Proiectul de refacere a infrastructurii rurale, proiectul privind refacerea infrastructurii culturii, proiectul privind refacerea infrastructurii sistemului de sanatate etc. au reprezentat prioritatile pe ordinea de zi a Delegatiei Permanente a PNL ce a avut loc ieri la Brasov. Chestiunile legate de fuziunea PNL-PD au fost abordate in partea a doua a discutiilor. Unii nemultumiti ar fi preferat sa lipseasca de la proiectele legate de reabilitarea platformelor de gunoi de la sate.

Aproape Nu fuziunii, Da protocolului

Delegatia Permanenta a PNL a decis ieri-seara, dupa 4 ore de dezbateri: In acest moment, nu sint intrunite conditiile pentru fuziune, potrivit declaratiei viceliderului PNL Teodor Melescanu. Mai mult, in documentul adoptat de staff-ul liberal, intitulat Declaratie politica, Traian Basescu este conditionat. Va fi sprijinit de liberali in 2009 la prezidentiale, doar daca seful statului nu il va mai critica pe premierul si liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu: PNL doreste prelungirea valabilitatii Protocolului D.A. pina dupa alegerile prezidentiale din 2009, propune liste comune la alegerile locale, parlamentare si cele pentru Parlamentul European, sustinerea lui Traian Basescu pentru un nou mandat prezidential si cere sustinerea ferma a acestuia pentru programul si actiunea Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu. Documentul PNL a fost votat cu 58 de voturi pentru si 6 impotriva. Printre cei 6 care au votat net contra fuziunii s-au aflat Ludovic Orban si Crin Antonescu. Diplomatic, Tariceanu a spus ca este vorba doar despre o aminare a fuziunii. Atit Tariceanu, cit si Melescanu si Bogdan Olteanu si-au criticat cu asprime, public, partenerii de la PD.

Proiect de eliminare a pensiilor parlamentare

Tariceanu a incercat refacerea imaginii partidului. A anuntat ca fuziunea nu este un subiect pe agenda cetatenilor, vorbind alaturi de Gheorghe Flutur de proiecte de infrastructura la sate sau de eliminarea pensiilor de serviciu pentru parlamentari. Luni, dupa ce presedintele Basescu va promulga legea de aprobare a statutului, voi introduce propunerea de modificare. Este unica modalitate legala de a revizui statutul, a declarat Titu Gheorghiof, autorul propunerii legislative. Si PD propune suspendarea privilegiilor parlamentarilor cu un an. Atit parlamentari de la PNL, cit si de la PD au votat initial pensiile pentru parlamentari, iar unii lideri liberali au facut pledoarii publice in favoarea acestora.

Umbra lui Agathon la PNL

Premierul Tariceanu a anuntat cu mare pompa ca PNL promoveaza in scopul dezvoltarii activitatii de turism proiectul Superschi in Carpati . Intrebat daca este vorba despre continuarea proiectului ministrului PSD-ist al Turismului, Dan Matei Agathon , Tariceanu a mentionat ca proiectul PSD a fost doar unul care s-a oprit la nivelul declaratiilor si ca este vorba despre unul nou, numele fiind dat de catre Autoritatea Nationala de Turism. Tinind cont insa de coordonatele proiectului, se poate spune totusi ca el nu se deosebeste prea mult de cel al lui Agathon.

SMS-uri despre soarta lui Patriciu

Efuziuni liberale, ieri-seara, la eliberarea lui Patriciu: S-a facut dreptate. Dosarul Rompetrol trebuie inchis, a spus Ludovic Orban. Justitia incepe sa intre in normal. Sa vedem ce va face Parchetul in continuare, a comentat Crin Antonescu, iar veteranul Quintus a spus ca s-a dat o decizie conforma cu realitatea. Judecatorii asteapta sa vada ce decidem noi cu fuziunea si dupa aceea se vor pronunta sau noi asteptam decizia instantei si dupa aceea hotarim daca mai fuzionam sau nu au fost frazele rostite de citiva participanti, atmosfera fiind, cu citeva ore inainte de decizia Tribunalului de a nu-l aresta pe Patriciu, destul de relaxanta. Putin mai tirziu, cind au inceput sa curga SMS-uri cu primele informatii de la Tribunal, amicii politici ai lui Dinu Patriciu nu au mai afisat o mina detasata. In mai multe rinduri, Norica Nicolai, Crin Antonescu, Puiu Hasotti si altii ieseau pe hol si comentau aprins situatia, inrosind in acelasi timp telefoanele mobile. Dupa aflarea vestii ca Parchetul a cerut recuzarea completului de judecata, Ludovic Orban a coborit in holul central al hotelului, unde se afla presa, si a declarat: Este o premiera in justitia romaneasca, este un caz fara precedent ca Parchetul sa ceara recuzarea judecatorilor. Cred ca le era frica sa nu fie lasat Patriciu in libertate. Alti liberali cunoscuti a fi in relatii apropiate cu Patriciu au incercat sa mascheze o stare de usoara iritare si, cind erau rugati sa comenteze situatia, preferau sa faca referiri la ultimele declaratii ale Elenei Udrea privind fundatia finantata de magnatul liberal.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea