Social

Fuziunea incepe cu acte de divort

Alianta PNL-PD este ca si rupta. Liberalii au renuntat la politica strutului si au iesit la atac impotriva pedistilor, dar mai ales impotriva lui Traian Basescu. Seful statului a tunat si a fulgerat: PNL este desprins de realitate.

Moartea fuziunii devine deja tema secundara. Liberalii au adoptat vineri la Brasov, un document care abunda in atacuri la adresa lui Traian Basescu si a PD. Intr-un set de 12 principii, liberalii sustin, intre altele, desfiintarea CSAT, considerat o structura de inspiratie sovietica, si transferul atributiilor catre Guvern. In plus, PNL vrea ca presedintele sa aiba rol reprezentativ si sa fie ales de catre parlament. Altfel spus, liberalii urmaresc reducerea prerogativelor prezidentiale. In acelasi timp, PNL isi afirma sustinerea candidaturii presedintelui Traian Basescu pentru un nou euro sau despre duty-free-uri, unde este un focar inflationist si care nu se desfiinteaza, a replicat Boc. (R.B.)

Fuziunea, moarta si ingropata
In prezent nu sint intrunite conditiile necesare fuziunii. Prima obligatie o avem fata de cetateni, dupa aceea ne ocupam de agenda partidelor, a fost concluzia presedintelui PNL, Calin Popescu-Tariceanu. Fuziunea nu este oportuna in acest moment, a spus si Teodor Melescanu. O alta declaratie a lui Tariceanu, care spune ca asa cum partenerii din PD considera interesanta optiunea populara, pentru liberali este interesanta mentinerea identitatii si a profilului lor politic, demonstreaza ca fuziunea este practic imposibila. Din cei 50 de vorbitori, doar deputatul Raluca Turcan s-a pronuntat pentru fuziune fara conditii. Rezolutia delegatiei permanente a inregistrat 58 de voturi pentru si 6 contra.

Hasotti: Fuziunea nu va avea loc niciodata

Mesajul clar anti-fuziune a fost transmis insa de vicepresedintele PNL Puiu Hasotti. Observ ca domnul Boc a facut o fixatie in legatura cu termenii fuziunii cu PNL, de data asta stabilind vara lui 2006. Pentru a-i inlatura un zbucium intelectual si pentru a-i risipi orice indoiala, il anunt ca fuziunea nu va avea loc niciodata, a declarat Hasotti, citat de Mediafax. El a apreciat ca nici Boc si nici PD nu doresc fuziunea, de vreme ce tot insista in fixarea unor termene, a unui calendar.

Promotorul Aliantei si al ideii de fuziune, fostul presedinte PNL Valeriu Stoica, nu doar ca a spus ca fuziunea e capitol inchis, dar a prevazut chiar disparitia Aliantei PNL-PD: La Brasov s-a intimplat exact ceea ce ma asteptam sa se intimple. Daca nu se face curatenie in ambele partide, fuziunea este un capitol inchis. In ceea ce priveste Alianta, ea va mai functiona tiris-grabis pina dupa aderare, dupa care se va rupe. Asa vor sta lucrurile si, din pacate, cred ca voi avea dreptate. Si premierul Tariceanu a pus in discutie functionarea Aliantei: Constatam cu regret ca, in momentul de fata, pentru a putea vorbi despre fuziune, trebuie realizate citeva premise, pentru ca vedem ca, in loc ca Alianta sa functioneze mai bine, vedem ca functioneaza mai putin bine, ca sa folosesc o formula eleganta. (L.G.)

Raluca Turcan, disident in PNL

Deputatul PNL Raluca Turcan a facut opozitie interna, declaratiile sale fiind in vadita contradictie cu ceilalti liberali.

Raluca Turcan: Nu cred ca batalia pentru controlul serviciilor secrete este un element definitor al relatiei PNL-PD si al valorilor liberale

Bogdan Olteanu: Ratiunea de a controla serviciile secrete este de a asigura si de a garanta protectia drepturilor individuale ale cetatenilor, aceasta fiind una dintre principalele valori liberale

Raluca Turcan: Nu s-a discutat deloc in PNL despre desfiintarea CSAT

Bogdan Olteanu: CSAT este o institutie de inspiratie sovietica, infiintata de Ion Iliescu pentru a controla serviciile secrete

Raluca Turcan: Niciodata de la Mazar Pasa (proprietarul cladirii in care s-a infiintat PNL in secolul 19 - n.a.) republica parlamentara nu s-a aflat pe agenda PNL

Bogdan Olteanu: Republica Parlamentara este o tema a PNL din 1991, reluata in 2003.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea