Social

Furtunile si vijeliile au afectat mai multe zone ale tarii

Inundatii , copaci cazuti , trafic blocat , acestea sunt doar cateva dintre efectele ploilor torentiale care au inceput inca de vineri in mai multe zone ale tarii.

In judetul Suceava, cateva gospodarii au fost inundate. Copacii doborati de vijelie au intrerupt traficul pe mai multe drumuri din tara. La Cluj-Napoca, o rupere de nori care nu a durat mai mult de zece minute, a inundat cateva strazi. La fel s-a intamplat si la Barlad. Motivul este acelasi ca la fiecare ploaie torentiala - sistemul de canalizare nu a facut fata cantitatii mari de apa.

O ploaie torentiala a inundat si strazile din Barlad, in judetul Vaslui. In zona garii, traficul a fost complet blocat, iar mai multe masini au ramas blocate in apa inalta de jumatate de metru.

In Suceava, in Vatra Moldovitei, sase gospodarii au fost inundate de apele unui parau care s-a revarsat in urma unei ploi abundente iar in Bistrita-Nasaud circulatia pe Drumul Judetean 151 a fost blocata timp de o ora, dupa ce vantul puternic a doborat doi copaci pe sosea. In Bacau, un plop a cazut pe o strada de la marginea orasului, peste firele electrice si de telefonie.

Inundatii in Timisoara vineri noapte in urma unei ploi torentiale . Strazile s-au umplut de apa, iar zeci de oameni au solicitat interventia pompierilor pentru a fi ajutati sa-si scoata apa din case si subsoluri. In mai putin de o ora, in orasul de pe Bega au cazut peste 40 de litri de apa pe metru patrat, iar canalizarile orasului nu au facut fata.

Ploaia torentiala a inceput sa cada cu putere putin dupa ora unu si in doar cateva minute strazile si zeci de locuinte au fost inundate.

De inundatii nu au scapat nici spitalele din Timisoara. Intrarea in unitatea de primire urgente a Spitalului Judetean a fost plina de apa, iar la spitalul de copii, in birourile si saloanele de la subsol apa depasea un metru. Din cauza cantitatii mari de apa, strazile din Timisoara s-au dovedit a fi adevarate capcane pentru soferi.

Vneri noapte peste o suta de pompieri au lucrat la foc continuu pentru a scoate apa din subsolurile imobilelor inundate.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea