Social

#furtuna lenta #ravagii #furtuna #romania

Furtuna lenta, fenomenul meteo periculos care face prapad in ultima vreme. Cum se manifesta

Furtuna lenta este un nou fenomen meteo foarte periculos care s-a manifestat din ce in ce mai des in ultima perioada. Acest tip de furtuna a afectat si Germania, care s-a confruntat cu inundatii fara precedent saptamana trecuta. Meteorologii avertizeaza ca acest tip de furtuna se va manisfeta de 14 ori mai des pana la finalul acestui secol.

 

O furtuna lenta, asa cum ii spune si numele, se manifesta incet, insa produce caderea unei cantitati uriase de ploi, pe o zona mica, crescand riscul de inundatii considerabile. Un astfel de fenomen meteorologic a facut ravagii in Germania, Olanda si alte tari in ultima saptamana.

Rezultatele unor noi studii arata ca astfel de riscuri ar putea sa creasca daca incalzirea globala va continua sa incetineasca vanturile de mare altitudine ce inconjoara emisfera nordica. Prin urmare, furtunile ploioase vor ramane mai mult deasupra unor zone cu risc crescut de inundatii.

Fenomenul a fost legat de valuri de caldura cumplite in Rusia si de inundatii in Pakistan. Insa, furtunile lente in Europa obisnuiau sa fie extrem de rare. Acest lucru s-a schimbat si ar urma sa se schimbe in rau in continuare, ajungand la o frecventa de pana la 14 ori mai mare in anul 2100 fata de cea e la inceputul secolului, conform unui studiu publicat recent

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea