Social

#furtuna #inundatii

Furtuna a lasat fara curent 14 localitati constantene si a inundat mai multe strazi din Ploiesti

Un numar de 14 localitati constantene au ramas fara alimentare cu energie electrica, miercuri dimineata, in urma unei furtuni, iar in municipiul Ploiesti mai multe strazi si locuinte au fost inundate dupa o ploaie abundenta, transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit Biroului de presa al Enel Distributie Dobrogea , vantul puternic a avariat cinci linii electrice ale Enel Distributie Dobrogea, iar, de la ora 6.30, 14 localitati din judetul Constanta, respectiv Targusor , Poiana, Ovidiu, Fantanele, Mihai Viteazu, Mamaia (partial), Cogealac, Tariverde, Nuntasi, Topalu, Galbiori, Baltagesti, Horia, Crisan, Stupina au ramas fara curent electric.

Dupa incetarea furtunii, Enel Distributie Dobrogea a intervenit cu patru echipe pentru a remedia avariile produse.

In municipiul Ploiesti, mai multe strazi si locuinte au fost inundate, miercuri, in urma unei ploi abundente, pompierii fiind nevoiti sa intervina cu doua autospeciale pentru pomparea apei, transmite corespondentul NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, lt. Bogdan Iliescu, a declarat ca motivul principal pentru producerea acestor inundatii il reprezinta sistemul de canalizare subdimensionat si infundat.

"Am fost anuntati, incepand cu ora 10.00, prin dispeceratul unic 112, de producerea unor inundatii in municipiul Ploiesti pe strazile Valeni, Vornicul Beldiman, Republicii si in cartierul Bereasca pe strazile Margaretelor, Crangului, Zambilelor, Fragilor, Namoloasa, Busuiocului, Garlei, Narciselor si Garoafelor", a precizat Iliescu.

In urma precipitatiilor abundente au fost inundate 12 locuinte, curti si anexe. O echipa de pompieri din cadrul Detasamentului de Pompieri Ploiesti 1 a intervenit in zonele afectate cu doua autospeciale si o motopompa, a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova.  

In judetul Buzau, un cioban care se afla cu oile pe un deal din comuna Scortoasa a murit trasnit in timpul furtunii de marti seara. Barbatul , in varsta de 51 de ani, cioban la stana din localitate, a fost gasit mort pe o coasta, unde pazea oile. Cadavrul a fost transportat la morga S.M.L. Buzau, pentru a stabili cu exactitate cauza mortii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea