Social

#controale #facturi #anpc #furnizori

Furnizorii de utilitati, in vizorul Protectiei Consumatorilor

Unitatile publice furnizoare de energie electrica , gaz, apa si energie termica intra in atentia Agentiei pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), consemneaza "Gandul". Cauza: cresterea alarmanta a numarului de reclamatii depuse la ANPC referitoare la serviciile oferite cetatenilor de catre aceste unitati.

Aproximativ 600 de oameni au depus reclamatii la Autoritatea Nationala Pentru Protectia Consumatorilor de la inceputul anului, de 10 ori mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut, dupa cum observa Realitatea TV. Astfel numarul reclamatiilor legate de serviciile oferite de furnizorii de energie electrica, gaz, apa si energie termica a ajuns de la 54 in perioada noiembrie - decembrie 2008, la 512 in perioada ianuarie - februarie 2009.

Conform ANPC, in intreaga tara a inceput o actiune de control a acestor prestatori de servicii, care consta in verificarea contractelor de furnizare a serviciilor, incheiate cu proprietarii sau cu asociatiile de proprietari, conventiile de facturare individuala a consumului, unde este cazul, daca sunt anuntate din timp intreruperile de furnizare, daca sunt respectate prevederile legii privind acordarea de ajutoare pentru incalzirea locuintei, daca se recupereaza de la operatorul serviciului daunele dovedite a fi din vina acestuia, daca se intretin, se repara, se verifica metrologic si daca se inlocuiesc grupurile de masurare a furnizarii serviciilor. Conform ANPC, majoritatea plangerilor se refera la facturi la intretinere prea mari, probleme la alimentarea cu apa, gaz sau energie electrica.
 
Au fost aplicate si primele sanctiuni, la Iasi si Satu Mare, acolo unde furnizorul de gaz a fost amendat pentru lipsa de proceduri in ceea ce priveste facturarea, respectiv in distribuirea incorecta a facturilor de gaz.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea