Social

#romania #functionari publici #mugur isarescu

Functionarii publici nu discrimineaza: l-au bruscat si pe Mugur Isarescu!

Antipatia romanilor fata de functionarii publici pare sa fie alimentata in continuare catre acestia. Cand Mugur Isarescu s-a dus sa-si plateasca taxele in rol de "simplui cetatean" a fost bruscat de o functionara.

Nici guvernatorul BNR nu este scutit de experiente neplacute atunci cand are de-a face cu functionarii publici. Mugur Isarescu a povestit oamenilor de afaceri din Craiova cum a fost umilit la ghiseu.

"Le-am intrebat: ce faceti acolo? Si mi-au raspuns: Da' ce te intereseaza pe dumneata? Uite ca ma intereseaza!", a povestit guvernatorul, citat de Gandul.

Isarescu s-a aratat foarte nemultumit de birocratia din sistem, cu care s-a lovit din cauza podgoriei pe care o detine., atunci cand i s-a cerut sa declare cantitatea de vin produsa pe soiuri. "La ce le-o trebui nu stiu. Ca si cum, daca se introduce acciza, va fi una diferita pe soiuri de vin. Daca asta nu e birocratie, nu stiu cum sa o numesc", a spus guvernatorul BNR.

Codul de conduita , ignorat de functionari

Romanii intampina deseori probleme la ghisee, lucru care se reflecta in atitudinea lor fata de functionarii publici. Un sodaj realizat de myjob.ro arata ca doar unul din 200 de romani crede ca functionarii din ministere ar trebui sa primeasca salarii mai mari. Doar unul din o suta de romani ar mari salariile functionarilor din primarii .

Cod de conduita a functionarilor publici, aprobat in 2004, este in continuare ignorat la ghiseu. Fiindca prevederile sunt vagi, functionarii pot depune constestatii sau pot primi doar mustrari.

"Avem o gramada de legi, problema e ca nu se respecta, iar respectarea legilor tine de educatie, nu de stiu eu ce masuri punitive . E greu sa controlezi felul in care se respecta Codul de conduita. Nu crede nimeni in asa ceva. Ce faci? Angajezi o armata de supraveghere pentru atatia functionari publici ? Asa, as putea zice ca e nevoie de un cod al cetateanului, care sa interzica scuipatul pe jos", a explicat Vasile Marica, liderul SedLex - Alianta sindicala a functionarilor publici.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea