Social

#incendiu #fum #cancer

Fumul din Pipera poate duce la cancer!

Fumul rezultat in urma incendiului care a mistuit sambata seara un depozit de din cartierul bucurestean Pipera a poluat intreaga zona. Arderea cauciucurilor a produs o cantitate mare de dioxine care pot induce cancer si pot afecta femeile insarcinate si copiii mici.

Semnalul de alarma asupra toxinelor foarte periculoase a fost dat de Gheorghe Mencinicopschi , directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

"Aceste substante au capacitatea de a trece prin placenta , deci vor contamina si femeile care sunt insarcinate. Ele pot trece si in laptele matern, deci si sugarii vor fi afectati. Dioxinele induc o rata foarte mare a cancerelor de san sau a cancerelor testiculare. Acestea sunt efectele cele mai periculoase si cele care nu se vad imediat", a explicat Mencinicopschi, citat de Realitatea.net.

Depozitul de din Pipera nu a fost declarat autoritatilor si firma care il detinea, SC ROTIS LUX SRL, nu avea autorizatie de mediu pentru cerneala tipografica depozitata in acelasi loc cu le.

"Au ars in intregime aproape 3 tone din aceste substante. Sunt periculoase, fumul degajat poate produce intoxicatii, dar vremea a tinut cu noi, iar fumul degajat s-a ridicat pe verticala", a explicat Eduard Dragusin, purtatorul de cuvant al Garzii de Mediu.

Agentia de Protectie a Mediului analizeaza aerul din zona incendiului si va publica rezultatul final in doua zile. Oficialii controleaza acum si alte depozite de din Bucuresti.

Incendiul a fost stins abia dupa 15 ore, iar 9 pompieri au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce au inhalat fumul toxic.

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea