Social

#pachete tigari #nicotina #fumat #fumat nociv #riscur fumat #dependenta fumat

Fumatul, mai periculos ca acum 50 de ani. Uite ce au introdus producatorii in tigarete!

Riscurile la care se expune un fumator astazi sunt mult mai mari decat cele la care erau expusi parintii si bunicii nostri in urma cu 50 de ani. Concluzia a fost trasa in urma unor studii efectuate de organizatii non-guvernamentale din Marea Britanie.

In studiul facut public de Design for Addiction se arata ca dezvoltarea industriei tutunului a transformat tigareta intr-un produs mult mai periculos decat odinioara, care creeaza intr-adevar dependenta.

"Au luat un produs mortal si care crea dependenta si l-au transformat intr-unul si mai periculos", se arata in raportul care blameaza practicile fabricantilor de tutun.

In ultima jumate de secol, nivelul nicotinei din tutun a fost crescut, iar producatorii au adaugat in compozitie si amoniac, crescand viteza cu care nicotina este "livrata" centrilor nervosi din creier.

Zaharul si acidul levulinic folosite in tratarea frunzelor de tutun au crescut dependenta consumatorilor de tigarete prin reducerea senzatiei neplacute la inhalarea fumului.

Conform studiului, bazat pe datele puse la dipozitie de producatori si pe statisticile medicale din ultimele decenii, nicotina inhalata odata cu fumul tigarilor ajunge din plamani mult mai repede la creierul si la inima unui fumator decat o facea in urma cu 50 de ani.

Sursa foto: andreitopli.tumblr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea