Social

#tigari #fumat #fumatul interzis #lege impotriva fumatului

„Fumatul interzis“, de la 1 ianuarie

De la 1 ianuarie 2013 nu se va mai fuma in taxiuri, masini de servciu, parcuri pentru copii sau in incinta universitatilor. In plus, noua lege interzice fumatul si in cofetarii, mall-uri, in cadrul expozitiilor sau in mijloace de transport in comun.

Patronii de restaurante care permit plasarea de scrumiere pe mese sunt nevoiti sa interzica accesul minorilor in incaperi. Amenzile care se vor acorda celor care incalca legea sunt pana la 5.000 de lei.

Noua lege interzice fumatul in toate spatiile de joaca, inclusiv in parcuri. Exceptie de la regula fac cluburile, barurile, discotecile, cantinele si restaurantele. Aici insa patronii nu trebuie sa permita accesul persoanelor sub 18 ani.

Noua lege impotriva fumatului a fost intocmita la cererea Uniunii Europene. 4,84 milioane de romani fumau in mod curent anul trecut, potrivit datelor Studiului Global asupra Tutunului la Adulti.

Sursa foto: acneeinstein.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea