Social

Fumatorii – inghesuiti in maximum jumatate din restaurant

Zonele pentru fumatori trebuie izolate si ventilate. Localurile cu suprafata mica trebuie sa aleaga: ori se fumeaza peste tot, ori deloc.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat, sambata, la Targu Mures, ca din anul 2009 spatiul din restaurante si baruri destinat fumatorilor va fi limitat la cel mult jumatate din suprafata unitatii respective.

„Din 1 ianuarie 2009, in spatiile publice fumatul va fi permis numai in camere exclusiv dedicate acestui scop si care sa nu reprezinte spatiu de tranzit sau de trecere. Cu aceeasi data, in restaurante si baruri, spatiile pentru fumat vor reprezenta doar maximum 50 la suta din suprafata spatiului dedicat clientilor si va avea obligatoriu conditii de asigurare a ventilarii si izolarii in toate spatiile destinate fumatorilor”, a spus ministrul.

Peste o luna apar pachetele cu “poze”

Nicolaescu a mai anuntat  ca localurile care au o suprafata mai mica de o suta de metri patrati pot alege sa functioneze fie ca unitati in care se fumeaza, fie ca unitati in care nu se fumeaza, iar nerespectarea acestor prevederi se sanctioneaza cu amenzi foarte mari, cuprinse intre 2.500 si 5.000 de lei.

Tot din 1 ianuarie 2009, va fi interzisa comercializarea produselor de tutun in incinta si in jurul spitalelor si al unitatilor de invatamant, cu exceptia celor de invatamant superior , a aratat Nicolaescu. Toate aceste masuri sunt prevazute in Ordonanta 5/2008, care impune ca de la 1 iulie 2008 produsele din tutun sa fie inscriptionate in mod obligatoriu cu pictograme sugestive privind efectele fumatului asupra sanatatii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea