Social

Frumusetea si banii nu mai aduc succesul

Daca pana nu de mult, romanii asociau succesul numai cu bunastarea materiala si influenta, o cercetare recenta, realizata de , arata ca mentalitatea romanilor a suferit o modificare: 81% dintre cei 600 de respondenti, cu varste curpinse intre 18 si 64 de ani, sunt de parere ca a avea inseamna a fi apreciat, respectand regulile comunitatii. Acelasi procent considera ca oamenii de sunt experti in domeniu, in timp ce 78% asociaza succesul cu depasirea propriilor limite. Calitatile necesare unui om de valoare nu mai sunt percepute a fi frumusetea, influenta sau puterea financiara, cat mai degraba dorinta de a reusi, performanta, deschiderea. Cercetarea Synovate arata ca, pentru a reusi, oamenii cred ca trebuie sa fie pasionati, sa evolueze in permanenta si sa creeze lucruri noi. Se remarca, asadar, o scadere a numarului celor care apreciaza ca succesul presupune a avea relatii, a te „descurca“ sau a detine multe lucruri de valoare.

Oamenii de succes au timp pentru

Principalele trasaturi de personalitate ale unui om de succes sunt, conform cercetarii, inteligenta, ambitia, optimismul, deschiderea. Un adevarat om realizat trebuie sa fie de incredere. Un alt lucru interesant este faptul ca romanii nu mai asociaza neaparat succesul cu achizitia de lucruri luxoase sau investitii in activitati distractive, ci cu investitia in propria persoana, prin participarea la seminarii sau conferinte. Oamenii de succes au un stil de viata care le lasa si timp pentru hobby-uri . Afacerile, dar si domeniile financiar-bancar si educatie-cultura sunt percepute ca fiind de succes, situandu-se doar pe a 6-a pozitie. Synovate a conturat 4 tipuri ale omului de succes : VIP, progresist, popular si expert, apreciind ca tipul ideal este cel progresist, deoarece acesta vorbeste despre calea catre succes. 27% dintre romani gasesc modele de succes chiar in jurul lor, tendinta de a cauta modele doar la cei bogati sau influenti fiind diminuata. Totodata, se resimte nevoia unor modele reale, cele care au fost considerate pana acum modele fiind din ce in ce mai contestate. Cercetarea Synovate a fost facuta in cadrul proiectului Ursus, „Colectia de Succese“. Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea