Social

Fructele uscate, mai sarace in vitamine

Alimentele procesate au un mai mare, dar sunt mai sarace din punct de vedere nutritiv. Totusi, tratarea la temperaturi inalte (UHT), folosita pentru sterilizarea lichidelor inainte de ambalare, ajuta la conservarea vitaminelor, distrugand in acelasi timp bacteriile, afirma cercetatori americani in volumul "Mancarea si sanatatea", aparut la Editura ’s Digest. Tot alimente procesate sunt si fructele uscate. Procedeele traditionale presupun folosirea unor tehnici de evaporare, ceea ce duce, de obicei, la pierderea aproape totala a vitaminei C si a aproape o cincime din beta-caroten, sustin nutritionistii americani. Metodele moderne de duc la o mai buna conservare a nutrientilor pentru ca tratamentele termice utilizate sunt mai putin severe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea