Social

#afine # contaminare #fructe de padure #scandal #export fructe de padure

Fructe de padure, contaminate cu virus hepatic de tip A, provenite din Romania

Autoritatile din Italia au descoperit un lot de fructe de padure provenite din Romania, contaminate cu hepatita de tip A, o boala infectioasa care se transmite prin alimente si apa contaminate si care are o perioada de incubatie cuprinsa intre 15 si 45 de zile.

Autoritatile italiene au retras imediat de pe piata fructele de padure, care erau afine congelate exportate in mare parte din Romania, dar si Polonia si Ungaria.

Primele simptome pe care le creeaza acest tip de virus sunt oboseala, slabiciune, anorexie, greata, varsaturi, dureri abdominale sau febra, dureri de cap, eruptii cutanate si diaree. De asemenea, la una-doua saptamani de la contractarea virusului hepatic de tip A poate aparea si icterul.

Acesta nu este primul incident in care este implicata Romania. De curand a mai fost depistata carne de curcan cu reziduuri de antibiotic in Germania, care ar fi provenit de la o ferma din Romania. Totodata, tara noastra a fost suspecta ca ar fi stat si la originea scandalului carnii de cal etichetate ca fiind carne de vita.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea