Social

#frig #calorii #ardere calorii #frig slabit

Frigul te ajuta sa slabesti

Corpul poate pierde in greutate daca este expus la temperaturi scazute. Cercetatorii olandezi sustin ca organismul consuma calorii semnificative pentru a-si regla temperatura.

 

Prin intermediul acestui studiu, oamenii de stiinta de la Centrul Medical al Universitatii din Maastricht sugereaza ca, in sezonul rece, ar fi bine sa optam pentru o temperatura mai scazuta in locuinte, deoarece acest lucru ajuta la mentinerea unei greutati optime si chiar la pierderea kilogramelor in plus.

Potrivit rezultatelor studiului, care s-a desfasurat pe parcursul a zece ani, tinerii si persoanele de varsta medie pot pierde cele mai multe kilograme daca se expun la frig. Astfel, organismul lor poate consuma aproximativ 30% din rezervele de energie ale corpului, ceea ce inseamna o ardere destul de mare a caloriilor.

"Am pornit de la ipoteza ca mediul termic afecteaza sanatatea umana si, mai precis, expunerea frecventa la frig moderat afecteaza semnificativ cheltuirea rezervelor noastre de energie pentru perioade prelungite de timp", a declarat doctorul Wouter van Marken Lichtenbelt, coordonatorul echipei de cercetare.

Sursa foto: accugreenhp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea