Social

#semne infarct miocardic #infarct ger #infarct #infarct miocardic

Frigul creste riscul de infarct cu 30%! Ce persoane sunt vizate

Cu fiecare grade care coboara sub 0 grade Celsius, riscul de infarct miocardic creste cu 2%, anunta medicii! Barbatii care ies sa dea zapada la primele ore ale diminetii, dar si fumatorii sunt categorii la risc!


"Cei mai afectati de temperaturile de infarct sunt barbatii de 40-50 de ani sedentari ce fac efort fizic in frig - curata masina sau strada de zapada - la primele ore ale diminetii. Lor li se adauga fumatorii, diabeticii si cei cu valori mari ale colesterolului, precum si cei supraponderali sau cu patologie cardiovasculara cunoscuta. De altfel temperaturile extrem de scazute duc de fiecare data la cresterea numarului si gravitatii cazurilor de angina pectorala, hipertensiune arteriala si infarct miocardic”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru pentru realitatea.net.

Specialistii ne recomanda sa evitam deplasarile nejustificate si drumurile matinale si nocturne cand este ger si sa nu ignoram simptomele care anunta un infarct.

“Pe langa durerea precordiala ,,clasica”, nu subevaluati posibilitatea de a avea un infarct atunci cand aveti doar aceste simptome nespecifice:

1 disconfort sau dureri cu alte localizari: la nivelul bratelelor, umerilor, gatului sau spatelui puse adesea pe seama efortului fizic sau afectiunilor osteoarticulare.

2. senzatia de lipsa de aer, de sufocare sau lesin, respiratie sacadata, palpitatii, ameteli, oboseala sau transpiratie abundenta aparute din senin sau necorelate cu gradul de efort.

3. greturi, varsaturi, dureri abdominale, arsuri epigastrice, considerate consecinta unor excese alimentare sau afectiuni digestive”, conform medicului Tudor Ciuhodaru.

Sursa foto: abpnews.abplive.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea