Social

FRF il tine in tensiune pe Giovanni Becali

Comitetul Executiv va analiza abia in a doua jumatate a acestei luni posibilitatea ca Giovanni Becali sa-si primeasca licenta de procurator, retrasa dupa cazul Bratu.

Scandalul sumelor incasate ilegal, in urma transferurilor de jucatori, izbucnit luna trecuta a facut doua victime : Giovanni Becali si Gica Popescu. Parteneri de afaceri dupa retragerea ultimului din activitatea de fotbalist, cei doi au negociat in favoarea lor transferul lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray. Baciul, care la data realizarii transferului nu avea licenta de impresar, a incasat 1,6 milioane de dolari pe care nu i-a putut justifica si a platit impozit pentru un milion cu aproape trei ani intirziere. Giovanni, pe atunci impresar FIFA, a devenit intre timp, pentru o scurta perioada, presedinte la Rapid si, dupa propriile declaratii, a primit in numele clubului 500.000 de dolari pe care nu i-a introdus in contul clubului. Comisia de acordare a licentelor din cadrul FRF a analizat documentele emise de Galata si Rapid in acest caz si a decis retragerea licentei de impresar pentru Becali. In plus, acesta a fost amendat cu 40.000 de dolari, aceeasi sanctiune pecuniara primind si Gica Popescu. Rapidul a scapat cu o penalizare de 20.000 de euro. Nemultumiti de decizie, Becali si Popescu au facut recurs la Comitetul Executiv.

Prunea cere recuzarea lui Dragomir

In mod curios, imediat dupa decizia comisiei federale conduse de Florin Prunea , primul care a sarit in apararea lui Becali si Popescu a fost Dumitru Dragomir. Aflat in Cipru cu echipa nationala, seful LPF a declarat ca nu este normal ca lui Becali sa nu i se ia dreptul la munca. Intre cei doi au fost de-a lungul anilor o groaza de scandaluri, iar Becali a incercat in repetate rinduri sa il inlocuiasca pe Mitica de la conducerea Ligii. Prin urmare, este foarte posibil ca Dragomir sa insiste pe acest subiect tocmai pentru a-i sensibiliza si pe ceilalti dusmani ai lui Giovanni din instantele federale care vor judeca acest caz. Florin Prunea, aflat si el in conflict cu Becali si Popescu de la sfirsitul anului trecut, s-a inflamat si a cerut recuzarea lui Dragomir din Comitetul Executiv al FRF la acest caz, pe motiv ca s-a antepronuntat. Mircea Sandu a punctat si el: Nu convocam un Comitet pentru un caz care nu ne preseaza. Vom avea o sedinta dupa ce se disputa returul optimilor Cupei UEFA.

In paralel, Garda Financiara continua investigatiile de natura fiscala atit in ceea ce priveste transferul lui Bratu, cit si referitor la tranzactia in cazul Mutu , unde se asteapta documentele de la Inter Milano.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea