Social

#referendum #frauda referendum #lista alegatori #voturi multiple

Frauda la referendum: Peste 55.000 de persoane au votat de mai multe ori

Peste 55.000 de persoane au votat de mai multe ori la referendumul din 29 iulie, potrivit datelor comunicate, miercuri, de Autoritatea Electorala Permanenta (AEP).

"Din verificarile realizate pe listele permanente si suplimentare a fost identificat un numar total de 55.660 cazuri de inregistrari multiple (CNP-uri regasite atat pe listele permanente, cat si pe listele suplimentare), numarul total de inregistrari afectate fiind de 118.881 (inregistrari ce contin intre 1 pana la 18 corespondente intre listele de vot permanente si listele de vot suplimentare)", se arata intr-un comunicat al AEP.

Statistica mai arata din totalul de 55.660 de cazuri de voturi multiple un numar de 1.082 de inregistrari aveau CNP-uri invalide. In urma verificarilor, s-a constatat ca pe listele suplimentare apar 883 de inregistrari cu randuri taiate si 3.685 de inregistrari cu randuri lipsa.

Potrivit prevederilor legale, rezultatele verificarilor efectuate de AEP au fost transmise Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia de urmarire penala si criminalistica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea