Social

#franta #imigranti #restrangere #lista de meserii

Franta vrea sa restranga lista de meserii la care au acces imigrantii

Xavier Bertrand, ministrul francez al Muncii, a declarat, duminica, ca intentioneaza sa reduca lista cu meseriile la care au acces strainii, din cauza dificultatilor de recrutare

El sustine ca ca prioritara este "formarea celor care cauta un loc de munca pentru ocuparea acestor posturi".

"Nu credeti ca responsabilitatea mea este, mai degraba, sa-i formez pe cei care cauta un loc de munca sa ocupe aceste posturi?", a declarat Xavier Bertrand, in cadrul emisiunii Le Grand Jury RTL/LCI/ Le Figaro , dand ca exemplu postul de sef de santier pentru lucrari publice.

O hotarare care dateaza din 2008 stabilea o lista cu circa 30 de meserii, pentru care se justifica recurgerea la cetateni straini din cauza dificultatilor de recrutare . Aceasta lista nu afecta situatia locurilor de munca.

Xavier Bertrand spune ca va modifica acest document si “mai ales politica de angajari, transformand meseriile cu probleme intr-o prioritate de actiune”.

El sustine ca in acest fel se va reduce imigratia legala, in special cea legata de munca. Potrivit spuselor ministrului francez , “imigratia legata de munca”  reprezinta “putin peste 20.000 de persoane”.

Peste o treime (37,6 %) dintre prevederile privind angajarea se confrunta cu dificultati de recrutare, potrivit anchetei anuale realizata de Pole Emploi, Agentia nationala pentru locuri de munca, publicata la inceputul lui aprilie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea