Social

#franta #greve #paris

Franta va fi paralizata de greve, joi

Sute de mii de de persoane vor iesi in strada sau vor intrerupe munca joi in intreaga Franta, intr-o zi de greva nationala la apelul tuturor sindicatelor, dovada a ingrijorarii fata de consecintele crizei economice, relateaza AFP.

Organizata pentru apararea locurilor de munca, a puterii de cumparare si serviciilor publice, dar si pentru a se cere o "politica de relansare economica ", aceasta initiativa este sustinuta de populatie, 69% dintre francezi considerand ca ea este justificata.

Impreuna cu opozitia de stanga, sindicatele se asteapta la o participare masiva, expresie a angoasei tarii in fata crizei mondiale ce se traduce in Franta printr-o crestere brusca a nivelului somajului.

Circa 200 de manifestatii sunt prevazute in intreaga Franta, iar la Paris manifestantii vor pleca din piata Bastille pentru a ajunge la Opera, fiind condusi de toti liderii sindicali. In afara de sectorul educatiei si serviciilor publice, si domeniul transporturilor va avea de suferit.

Societatea Cailor Ferate preconizeaza perturbarea circulatiei trenurilor regionale, iar trenurile de mare viteza vor circula in proportie de 60%. Circulatia trenurilor Eurostar si Thalys, care fac legatura intre Franta si Anglia si Belgia, nu va fi afectata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea